fbpx

Sateentekijät

#70 Mukaudu asiakkaittesi muuttuvien tarpeiden mukaan

Asiakkaillasi on nykytilanne ja haluttu tilanne, johon he haluavat päästä. Asiantuntijapalvelusi on se silta, jonka avulla asiakkaasi pääsee haluamaansa tilanteeseen. Hän ostaa palvelusi vain tilanteessa, jossa hän uskoo siihen, että palvelusi avulla hän saa himoitsemansa lopputuloksen.
 
Markkinatilanne on vaikeutunut. Mitä oikeastaan on tapahtunut?
 
Sekä asiakkaiden nykytilanteet että halutut tilanteet ovat muuttuneet. Asiakkaat eivät enää ole samassa lähtötilanteessa kuin aikaisemmin. Samalla lailla heidän tulevaisuudenvisionsa ovat muuttuneet. Kuvainnollisesti asiantuntijapalvelusi siltana on kokenut vaurioita näiden kahden asiakkaasi tilanteen muuttuessa radikaalisti. Ikään kuin maanjäristyksen jäljiltä.
 
Joissain tapauksissa silta on kestänyt vähin vaurioin, joissain tapauksissa se on katkennut kokonaan.
 
Osa asiantuntijayrityksistä on yrittänyt paikata hajonnutta siltaa suurilla myynti- ja markkinointipanostuksilla. Se saattaa ajaa yrityksen kuitenkin vain heikompaan tilanteeseen, koska pahimmassa tapauksessa markkinointiresurssit syöksyvät alla makaavaan jokeen katkenneen sillan reunalta.
 
Mitä sen sijaan kannattaisi tehdä?
 
Käy todella tarkkaa dialogia asiakkaiden ja potentiaalisten asiakkaiden kanssa siitä, miten heitä voisi parhaiten palvella vallitsevassa tilanteessa. Selvitä tarkasti missä tilanteessa asiakkaasi ovat tällä hetkellä. Selvitä myös, minne he haluavat päästä.
 
Vasta tämän jälkeen mieti ratkaisuja siihen, miten voisit auttaa heitä. Saattaa olla, että sinun pitää tehdä suuriakin muokkauksia palvelutarjoomaasi tai että sinun täytyy paketoida osaamistasi uudella tavalla.
 
Hajonnut silta kannattaa rakentaa aluksi oikealle perustalle ennen kuin markkinointiin ja myyntiin käytetään yhtään resursseja. Oikean perustan voit löytää vain ja ainoastaan hyvällä keskustelulla asiakkaidesi kanssa. Silti suurin osa jättää sen tekemättä ja käyttää päättömästi rahaa ja resursseja puskeakseen palvelua, jolle ei yksinkertaisesti ole kysyntää tässä maailmanhetkessä.
 
Asiakashankinnan Alkemia -kurssin kokeilujakso sisältää harjoituksia, joiden avulla voit selvittää mitä asiakkaasi haluavat (ihanneasiakasavatar) sekä miten paketoida asiantuntijuutesi houkuttelevalla tavalla (huipputarjouksen kaava).
 
Hinta on vain euro+arvonlisävero.
 
Tsekkaa se täältä, jos haluat ottaa härkää sarvista ja keskustella järkevästi asiakkaidesi kanssa:
 

1. Esiintymisvalmennus vai 2. esiintymiskoulutus?

Esiintymisvalmennus vai esiintymiskoulutus? Jokainen asiantuntija ja asiantuntijayritys on erilainen. Tämä tarkoittaa totta kai sitä, että myös esiintymiseen liittyvät tavoitteet poikkeavat huomattavasti. Jotkut tarvitsevat yleisiä suuntaviivoja,

Read More »

#78 ”Your research is second to none”

#78 ”Your research is second to none”   Miten asiantuntija voi erottua kilpaillussa tilanteessa, oli se sitten esimerkiksi työhaastattelu tai uusasiakastapaaminen? Musiikkijournalisti John Ruskin, taiteilijanimeltään

Read More »

#77 Asiakaskertomus SoulOnes

Asiakaskertomus SoulOnes SoulOnesin Susannelle ja Jarnolle järjestettiin puolen päivän mittainen Workshop liittyen asiakashankintaan asiantuntijayrityksen näkökulmasta. Workshopin painotusalueina oli erityisesti se, että miten myyntiä voidaan edistää

Read More »

Petteri Niemi Consulting/IPR Leads Oy

 

Venlantie 9B

04200 Kerava

+358400462640

petteri@petteriniemi.com

Y-tunnus: 2995282-2

© Petteri Niemi Consulting

HALUATKO 52 ASIAKASHANKINNAN SALAISUUTTA MAKSUTTA MEILIISI?

Kirjoita etunimesi ja meiliosoitteesi allaoleviin kenttiin ja liity asiakashankinnan eliittiin!

esiintymisjännitys