fbpx

Kuinka monta B2B-liidiä Facebookista saa tonnilla? -case study

 

Aikajana: 12.5.2020-30.5.2020

Kampanjan tavoitteet: Liidigenerointi, konsultoinnin ja online-kurssien myynti, sähköpostilistan kasvattaminen, Facebook yleisöjen kasvattaminen

 

Miten kampanja rakennettiin?

 

Budjetti: n. 50€ per päivä – Ideaalitilanteessa budjetti olisi suurempi, jotta algoritmilla on enemmän tilaa toimia. Tämä on minimibudjetti, jolla Facebook-markkinointia ylipäänsä kannattaa tehdä.

Mainoksien kohdennus: Lähtökohtaisesti Suomen kokoisessa maassa kampanjaa ei kannata rajata liiaksi, koska muuten algoritmilla ei ole tilaa toimia. Mainontaa kohdennettiin omien ihanneasiakkaideni mukaisesti muun muassa yrittäjiin, asiantuntijoihin, valmentajiin, konsultteihin ja freelancereihin. Yhteensä yleisön suuruus: 1 700 000.

Mainoksien optimointi: Facebook -pikselin avulla Facebook sai tiedon käyttäjistä, jotka klikkasivat mainoksen läpi, ja sen jälkeen jättivät sähköpostinsa ja päätyivät erityiselle ”kiitos -sivulle”. Facebook optimoi kampanjaa näyttäen mainoksia sellaisille henkilöille, jotka sen mielestä olisivat todennäköisiä toistamaan nämä toimenpiteet.

 

Miten mainos rakennettiin?

 

Yleistä: Kun aloitat mainonnan, on syytä testata useita eri vaihtoehtoja otsikossa, lupauksessa, copyssa ja kuvassa. Huomaat nopeasti, että jotkut asiat toimivat paremmin kuin toiset. Nykyään minulla on monia toimivia pohjia, joita olen testannut ja joita käytän yleensä pienin muutoksin. On suositeltavaa, että sinulla on koko ajan useita eri mainoksia juoksemassa. Käytin tässä kampanjassa vain yhtä mainosta rajallisen budjetin vuoksi.

Lupaus: Miksi lukijan pitäisi klikata mainoksen läpi? Tässä mainoksessa käytettiin kolmea maksutonta asiantuntija-asiakashankinnan videota liidimagneettina.

Otsikko: Otsikko on yksi mainoksen tärkeimmistä ominaisuuksista. Jos se ei herätä huomiota, ei kukaan lue mainostekstiäsikään. Mainoksen otsikko osoittaa minkä vuoksi yleisösi tunteminen on niin tärkeää. Tuon saman tien esiin suuren ongelman, jonka kanssa moni asiantuntija painii. Pukemalla sen paradoksin muotoon lisään entisestään mielenkiintoa tutkia mainosta lisää.

”Asiakashankinnan paradoksi: asiantuntija, joka haluaa lisää toimeksiantoja, mutta ei halua myydä asiantuntemustaan.”

 

Kuva: 98 % yrityksistä mokaa mainoksensa totaalisesti kuvillaan. Facebook on sosiaalinen media, ei mikään korporaatioalusta. Ihmiset etsivät tarinoita ja postauksia muista ihmisistä. Sen vuoksi Facebook-mainonnassa parhaat tulokset syntyvät, kun kuvissa esiintyvät ihmiset. Jos mennään vielä syvemmälle, olen testannut mainontaa omilla ”promo-kuvilla” ja virallisemmilla kuvilla puku päällä. Mutta parhaat tulokset olen saanut seuraavalla kuvalla:

Kuva on äärimmäisen yksinkertainen. Olen miettinyt paljon, minkä vuoksi se toimii ja tässä on johtopäätökseni: Siinä on hymyilevä ihminen ajankohtaisissa olosuhteissa ilman turhaa pönötystä. Toisin sanoen se soluttautuu alustalle normaalina julkaisuna. Kun ihmiset huomaavat mainoksen, se on helppo sivuuttaa. Kun vastaan taas tulee normaalilta vaikuttava tarina, sen matkaan on helppo heittäytyä.

Copy:

Mainostekstissä on tärkeintä se, että olet tehnyt yleisöstäsi äärimmäisen tarkan taustaselvityksen. Keitä he ovat ja mitä he haluavat? Mitkä ovat heidän suurimmat kipupisteensä?

Mitä pidempi mainosteksti, sen parempia tuloksia se keskimäärin tuottaa. Tämä on tilastollisesti tutkittu moneen otteeseen, joten suhtautuisin skeptisesti vastakkaista näkökulmaa kannattavan henkilön ammattitaitoon.

Tämän mainostekstini tarkoituksena on tarjota yleisölle mahdollisuutta saada kolme maksutonta videota, joiden avulla he voivat helpottaa omaa asiakashankintaansa

”Asiantuntijat, konsultit ja valmentajat rakastavat asiakastyötään. Mikään ei tunnu yhtä hyvältä, kuin kehut hyvin hoidetun asiakastoimeksiannon päätteeksi. Asiakkaan haastavan ongelman ratkaiseminen muistuttaa sinua siitä, minkä vuoksi hakeuduit asiantuntija-ammattiisi alun perin.

Olet hoitanut toimeksiannon hyvin ja asiakas on työn laatuun tyytyväinen.

Mitäs sen jälkeen?

Usein tässä vaiheessa jatkuu asiantuntija-, valmennus- ja konsulttityön raastavin vaihe. Nimittäin asiakashankinta. Asia, jota todennäköisesti vihaat yli kaiken. Et opiskellut asiantuntija-alaa montaa vuotta tehdäksesi myyntiä tai markkinointia. Sehän on ammattitaidottomien hommaa!

Kylmä fakta on kuitenkin se, että yritystoiminnassa mitään ei tapahdu ennen kuin yrityksellä on asiakas.

”Pitäisiköhän sitä mennä taas verkostoitumistapahtumiin, vaikka paljon mieluummin olisin missä tahansa muualla…”

”Voitanpa pelkoni ja soitan pari kylmäpuhelua…”

”Selailenpa vähän LinkedIniä, eiköhän sieltä joku potentiaalinen asiakas jää nalkkiin…”

Ilman luotettavaa ja ennakoitavaa asiakashankintasysteemiä, tulosta on vaikea tehdä.

Haluaisinkin lähettää sinulle kolme videota, joiden avulla voit rakentaa asiantuntijabisneksellesi luotettavan asiakashankintasysteemin ilman tyrkyttävää otetta.

👉 https://www.petteriniemi.com/asiakashankinnan-videosarja/

Näistä kolmesta videosta paljastuu seuraavat asiat:

️ Kolme askelta X, Y ja Z, jotka ovat edellytyksiä menestyksekkäälle asiakashankinnalle

️ Miten jätät kylmäpuhelut historiaan?

️ Miten saat lisää asiakkaita ihanneasiakasavatarin avulla?

️ Miten voit saada suositun Myynnin Mindset -verkkokurssini maksutta?

️ Ja totta kai paljon muuta…

Mene siis tänne ja nappaa videosarja, ennen kuin se poistuu käytöstä!

👉 https://www.petteriniemi.com/asiakashankinnan-videosarja/”

 

TULOKSET MAINOSVAIHEESTA

Ad Spend: 941,16€

Impressions: 69 447

Link clicks: 798

Clickthrough rate: 1,15 %

Cost per click: 1,18 €

Miten laskeutumissivu rakennettiin?

 

Tavoite: Laskeutumissivun tavoitteena on tarjota pääsy luvattuun sisältöön (videosarja) sähköpostiosoitetta vastaan. Mitä useampi sähköpostiosoite saadaan kerättyä, sen parempi.

Liidimagneetti: 3 asiantuntija-asiakashankinnan videota

Rakenne: Laskeutumissivulla käytettiin kahta kuvaa sekä yksinkertaista copytekstiä. Sivun lomakkeelta verkkosivuvierailija pystyi hankkia pääsyn asiakashankintavideoihin

Kuvat:

Otin tälle sivulle virallisemman kuvan tuomaan uskottavuutta. Vaikka lähtökohtaisesti olen rennomman tyylin puolesta, erityisesti asiantuntijayrityksen nettisivuille suosittelen hieman muodollisempia kuvia.

Toinen kuva on kuvakaappaus yhdestä lähetettävästä videosta, joka myös herättää kiinnostusta, jättämällä pienen cliffhangerin verkkosivuvierailijan mieleen.

lisää asiakkaita

Arvolupausteksti ylälaidassa:

Petteri Niemi Consulting auttaa asiantuntijayrityksiä hankkimaan lisää asiakkaita ja toimeksiantoja asiakashankintakoulutuksen avulla.

Copy: Tämä mainosteksti on jatkumoa mainostekstille tiivistetyssä muodossa. Mielenkiintoa pidetään yllä vahvoilla cliffhangereilla.

”Oletko alasi huippuasiantuntija, konsultti tai valmentaja, joka tuskailee asiakashankinnan kanssa? 

Haluaisitko, että lähetän sinulle kolme harjoitusvideota, joiden avulla rakennat itsellesi luotettavan asiakashankintasysteemin?

Videoissa paljastuu muun muassa:

️Kolme askelta: ________________, ____________ ja ______________, jotka ovat edellytyksiä menestyksekkäälle asiakashankinnalle

Miten pääset eroon ikävistä kylmäpuheluista?

️ Miten saat lisää asiakkaita ihanneasiakasavatarin avulla?

️ Miten voit saada suositun Myynnin Mindset -verkkokurssini maksutta?

️ Ja totta kai paljon muuta…

Toimi nopeasti, sillä nämä videot eivät tule olemaan saatavilla ikuisesti.”

Lomake: Laskeutumissivun tarkoituksena on kerätä verkkosivuvierailijan sähköpostiosoite, johon tämän jälkeen voidaan lähettää luvatut videot. Tätä tarkoitusta varten ActiveCampaign -sovelluksen avulla on rakennettu lomake, joka hoitaa sähköpostien keräämisen ja videon lähettämisen.
Lomakkeella kysytään pelkästään sähköpostiosoitetta sekä etunimeä, jotta vierailijan ei tarvitse nähdä liikaa vaivaa.

Pop-up: Käyttäjille, jotka indikoivat poistumista – eli esimerkiksi hiiren siirtymistä ylälaidan ruksin suuntaan – näytettiin pop-up lomake, jolla luvattiin 52 maksutonta asiakashankintavinkkiä. Tämän tarkoituksena oli lisätä laskeutumissivun tehoa ja kasvattaa sähköpostilistaa.

 

TULOKSET LASKEUTUMISSIVUVAIHEESTA

Verkkosivuvierailijat: 798

Liidit (videosarjan kautta): 132

Liidit (Pop-up lomake): 39

Liidit yhteensä: 171

Konversioprosentti: 21,4 %

Liidin hinta: 5,50 €

Miten
sähköpostiautomaatio rakennettiin?

 

Sähköpostiautomaatioon käytettiin ActiveCampaign -ohjelmaa, jonka avulla ajastettiin kolme sähköpostia lähtemään päivän välein. Sähköposteissa oli linkit asiakashankintavideoihin. Ensimmäinen sähköposti lähti luonnollisesti heti rekisteröitymisen jälkeen.

Viimeisen meilin jälkeen henkilö lisättiin yleiselle uutiskirjelistalle.

HUOM! Facebook-mainonnassa suurin osa pitkän tähtäimen kaupasta tulee nimenomaan sähköpostilistaltasi. Kun tuotat heille säännöllisesti sisältöä, tarjouksia ja mahdollisuuksia, saat hyödyn irti tästä väheksytystä markkinoinnin muodosta.

Videosarjan
rakentaminen?

 

Videosarja perustuu kolmiosaiseen asiakashankintasysteemiin, jolle koko asiakashankintakoulutukseni perustuu. Materiaalia ei siten tarvinnut tehdä alusta alkaen uudestaan. Rakensin kolme diaesitystä, jonka jälkeen kuvasin kolme noin 10 minuutin mittaista videota.

Tässä linkki videooni, jossa näytän, miten videoiden tekeminen onnistuu ilmaiseksi:

https://www.youtube.com/watch?v=PJpgvgAFopQ&t=993s

Kampanjan lopulliset
tulokset:

 

Viimeisen videon lopussa tein pienen myyntispiikin palveluilleni. Tämän johdosta sain suoria yhteydenottoja, joista tuli yhteensä kaksi konsultointitoimeksiantoa sekä neljä online-kurssimyyntiä.

Investointi: 941,16 €

Liidit: 171

Sähköpostilistan kasvu: 160 (11 henkilöä poistui listalta)

Facebook-yleisön kasvu: 171 (tämä tarkoittaa, että voin tehdä Facebookin kautta uudelleenmarkkinointikampanjan näille henkilöille)

Myynti: 3136 € +alv. Myynti koostuu konsultaatioasiakkaista ja online-kurssimyynnistä. Todellinen luku tulee vielä kasvamaan.

RETURN ON INVESTMENT: +233.21%

Johtopäätökset:

Facebook-mainonta on tällä hetkellä tuottoisaa. Olin jopa hieman yllättynyt kuinka hyvin se toimii.

Jos haluat päästä samaan, rakennan sinulle vastaavanlaisen kampanjan kahdella tonnilla (2000€+alv). Edellytyksenä on, että myyt asiantuntijapalveluita ja olet myös valmiina laittamaan itseäsi likoon.

 

Laita viesti osoitteeseen petteri@petteriniemi.com tai varaa aika alapuolelta.

Petteri Niemi Consulting/IPR Leads Oy

 

Venlantie 9B

04200 Kerava

+358400462640

petteri@petteriniemi.com

Y-tunnus: 2995282-2

© Petteri Niemi Consulting

HALUATKO 52 ASIAKASHANKINNAN SALAISUUTTA MAKSUTTA MEILIISI?

Kirjoita etunimesi ja meiliosoitteesi allaoleviin kenttiin ja liity asiakashankinnan eliittiin!

esiintymisjännitys