fbpx

Sateentekijät

#69 Etänä tapahtuva toimeksiantohankinta on tullut jäädäkseen – valitettavasti

Monet asiantuntija-alat ovat olleet liikkeissään ja kehityksessään suhteellisen konservatiivisia. Uusia ja vaihtoehtoisia tapoja ei olla haluttu kokeilla, koska vanha tapa on toiminut hyvin. Tällaisessa tilanteessa ihmisluontoa on vaikeaa taivutella kokeilemaan erilaisia toimintamalleja, sillä onhan tulosta tullut aiemminkin.

Puhun tietysti etäyhteyksien hyödyntämisestä toimeksiantohankinnassa. Liikkumisrajoitusten johdosta nyt myös niin sanottua wanhaa liittoa edustavien asiantuntijoiden on täytynyt avata silmänsä mahdollisuudelle nimeltään internet.

Itse pidän huomattavasti enemmän siitä, että potentiaalinen asiakas tavataan kasvotusten ja että uusia ihmisiä kätellään ensimmäisen kerran lähestyttäessä LinkedIn-pyynnön lähettämisen sijaan. Netin kautta tutustuttaessa ei vain ole sitä tiettyä inhimillisyyttä.

Mitä mieltä sinä olet? Tutustuminen online vai offline?

Jos olet kuin valtaosa asiantuntijoista, tapaat mieluummin asiakkaitasi kasvotusten.

Korona-virus on kuitenkin aiheuttanut halkeaman tähän sementoituneeseen oletukseen. Nyt kun uusia asioita on ollut pakko ottaa käyttöön, moni asiantuntija onkin huomannut, että eihän tämä niin paha juttu ole.

Miksi käyttäisin koko päivän asiakkaan luokse matkustamiseen, kun voin keskustella hänen kanssaan Zoomin välityksellä sohvaltani t-paita päällä?

Tällä säästetään kahta liiketoiminnan tärkeintä resurssia, aikaa ja rahaa. Oli kyse sitten kuinka vanhollisesta yrityksestä, ajalliset ja rahalliset säästöt puskevat paatuneimmankin muutosvastustajan epämukavuusalueelleen.

Korona aloitti lähtölaskennan etäasiakashankinnalle ja muutos tulee vain jatkumaan, piti siitä tai ei. Niin sanotut nuorisolaiset ovat kasvaneet digitaaliseen maailmaan. He eivät tule tuhlaamaan aikaansa fyysisiin tapaamisiin, jos saman voi hoitaa etäyhteyksien välityksellä.

Vaikka he eivät ole potentiaalisia asiakkaitasi vielä, viiden tai kymmenen vuoden päästä tilanne on toinen. Etänä tapahtuva toimeksiantohankinta on siis tullut jäädäkseen – valitettavasti – meidän face-to-face nostagikkojen kannalta.

Tästä aiheesta minulla on suunnitteilla maksuton webinaari, josta kuulet ensimmäisenä täällä.

Ps. Jos haluat lisää asiakkaita ja toimeksiantoja hintaan 1,24€ niin klikkaappa tästä.

1. Esiintymisvalmennus vai 2. esiintymiskoulutus?

Esiintymisvalmennus vai esiintymiskoulutus? Jokainen asiantuntija ja asiantuntijayritys on erilainen. Tämä tarkoittaa totta kai sitä, että myös esiintymiseen liittyvät tavoitteet poikkeavat huomattavasti. Jotkut tarvitsevat yleisiä suuntaviivoja,

Read More »

#78 ”Your research is second to none”

#78 ”Your research is second to none”   Miten asiantuntija voi erottua kilpaillussa tilanteessa, oli se sitten esimerkiksi työhaastattelu tai uusasiakastapaaminen? Musiikkijournalisti John Ruskin, taiteilijanimeltään

Read More »

#77 Asiakaskertomus SoulOnes

Asiakaskertomus SoulOnes SoulOnesin Susannelle ja Jarnolle järjestettiin puolen päivän mittainen Workshop liittyen asiakashankintaan asiantuntijayrityksen näkökulmasta. Workshopin painotusalueina oli erityisesti se, että miten myyntiä voidaan edistää

Read More »

Petteri Niemi Consulting/IPR Leads Oy

 

Venlantie 9B

04200 Kerava

+358400462640

petteri@petteriniemi.com

Y-tunnus: 2995282-2

© Petteri Niemi Consulting

HALUATKO 52 ASIAKASHANKINNAN SALAISUUTTA MAKSUTTA MEILIISI?

Kirjoita etunimesi ja meiliosoitteesi allaoleviin kenttiin ja liity asiakashankinnan eliittiin!

esiintymisjännitys