fbpx

Haussa loistava esiintymiskoulutus? – 5 merkkiä onnistuneesta koulutustilaisuudesta

Esiintymiskoulutus

Kiinnostaako sinua puhetaitojesi parantaminen tai tiimisi kommunikaatiotaitojen kehittäminen esiintymiskoulutuksen muodossa? Lue ensin tämä!

Kun harkitset esiintymiskoulutusta, mieti aluksi tarkkaan mitä tavoitteita sinulla tai tiimilläsi on koulutuksen suhteen. Mitä tarkalleen haluat esiintymiskoulutuksella saavuttaa?

Haluatko kenties lisää asiakkaita ja toimeksiantoja vakuuttamalla paremmin asiakastapaamisissa? Haluatko päästä vaikeasta esiintymiskammostasi eroon? Vai haluatko, että tiimisi kerää yhteydenottoja asiantuntijaseminaareissa karismaattisella esiintymisellään?

Toki tavoitteesi saattaa yhdistellä näitä kaikkia tai olla jotain muuta. Tärkeintä on kuitenkin löytää selkeä tavoite, joka edistää asiantuntijauraasi tai liiketoimintaasi. Tässä muutamia pointteja, joita kannattaa ottaa huomioon ennen esiintymiskoulutuksen hankkimista.

1. Esiintymiskoulutus on räätälöity

Onnistunut esiintymiskoulutus on räätälöity asiakkaan tarpeisiin. Jokainen asiantuntija ja asiantuntijayritys on erilainen, joten ei ole olemassa ”one-size-fits-all” -ratkaisua. Esimerkiksi asiantuntijamyyjän ja insinöörin esiintymistilanteet ja -tavoitteet poikkeavat toisistaan huomattavasti. Räätälöity esiintymiskoulutus mahdollistaa sen, että koulutus laaditaan vastaamaan asiantuntijayrityksen tai tavoitteita, ottaen huomioon asiantuntijoiden ja toimialan erityispiirteet.

2.Esiintymiskoulutus on tulosorientoitunut

Esiintymiskoulutuksesta ei ole hyötyä, jos se ei tuota tuloksia. Tämän vuoksi on tärkeää sopia etukäteen tavoitteista, joita esiintymiskoulutuksella halutaan saavuttaa. Esimerkiksi lisämyyntiä tavoittelevalle asiantuntijalle kasvanut myynti on luonnollinen indikaattori onnistuneesta koulutuksesta, kun taas asiantuntija, joka haluaa edetä urallaan, näkee tuloksia kasvaneena tulovirtana palkkaneuvotteluiden jälkeen. Jos esiintymiskoulutus ei tähtää tuloksellisuuteen, ei koulutuksesta ole hyötyä.

3. Esiintymiskoulutus on käytännönläheinen

Vaikka teorialle on aikansa ja paikkansa, esiintymään oppii esiintymällä. Jos esiintymiskoulutuksesta halutaan saada kaikki mahdollinen irti, on sen vastattava käytäntöä, jota varten koulutus on tilattu. Teoriaosuuden tulee antaa riittävä määrä itseluottamusta, jonka päälle koulutuksen harjoitukset rakennetaan.

4. Esiintymiskoulutus ei pääty koulutustilaisuuteen

Oli kyseessä mikä taito tahansa, huippuosaajaksi ei kehitytä muutamassa tunnissa. On tärkeää, että asioita kerrataan ja harjoitellaan säännöllisesti. Jotta esiintymiskoulutuksesta saadaan paras mahdollinen hyöty irti, varsinaisen koulutustilaisuuden jälkeen asiantuntijoille annetaan riittävästi oheismateriaaleja, joiden avulla vakuuttavaa esiintymistä voidaan harjoitella omatoimisesti.

5. Esiintymiskoulutus korostaa asiantuntijuutta

Riippumatta esiintyjän ammatista tai toimialasta, on esiintymiskoulutuksen korostettava asiantuntemusta ja asiantuntijatietoa. Kun on kyse ammattimaisista esiintymistilanteista, yleisösi tulee katsomaan nimenomaan asiantuntijaa. Ei myyjä tai ylipirteää performanssiartistia. Onnistunut esiintymisvalmennus tähtää ennen kaikkea siihen, että asiantuntija ja asiantuntijuus tarjoillaan yleisölle mahdollisimman selkeästi ja vaikuttavasti.

Haluatko kuulla lisää?

Koulutus on loistava valinta sinulle, joka haluat parempia tuloksia asiantuntijaurasi esiintymistilanteista tai, joka haluat parantaa asiantuntijatiimisi suorituskykyä lisääntyneiden toimeksiantojen muodossa.

Jos suunnittelet esiintymiskoulutuksen hankkimista itsellesi tai tiimillesi, voit tutustua tarjoamaani esiintymiskoulutukseen tästä:

www.petteriniemi.com/karismaattinen-asiantuntija

Jos taas sinua kiinnostaa ennakolta siihen minkälaista materiaalia esiintymiskoulutuksissani käytetään, voit napata maksuttoman 7 päivän kokeilujakson verkkokurssilleni tästä:

www.petteriniemi.com/karismaattinen-verkkovalmennus  

1. Esiintymisvalmennus vai 2. esiintymiskoulutus?

Esiintymisvalmennus vai esiintymiskoulutus? Jokainen asiantuntija ja asiantuntijayritys on erilainen. Tämä tarkoittaa totta kai sitä, että myös esiintymiseen liittyvät tavoitteet poikkeavat huomattavasti. Jotkut tarvitsevat yleisiä suuntaviivoja,

Read More »

#78 ”Your research is second to none”

#78 ”Your research is second to none”   Miten asiantuntija voi erottua kilpaillussa tilanteessa, oli se sitten esimerkiksi työhaastattelu tai uusasiakastapaaminen? Musiikkijournalisti John Ruskin, taiteilijanimeltään

Read More »

#77 Asiakaskertomus SoulOnes

Asiakaskertomus SoulOnes SoulOnesin Susannelle ja Jarnolle järjestettiin puolen päivän mittainen Workshop liittyen asiakashankintaan asiantuntijayrityksen näkökulmasta. Workshopin painotusalueina oli erityisesti se, että miten myyntiä voidaan edistää

Read More »

Suosituksia

Oletko asiantuntija, joka on vasta keräämässä informaatiota siitä, miten parantaa esiintymistilanteidesi vaikutuksia ja miten jättää esiintymisjännitys historiaan?

Aloita tästä!

Kuuntele haastatteluni Puhetaidon Mestarit -podcastin vieraaana ja opi muun muassa miten voit lievittää esiintymisjännitystä.

Petteri Niemi Consulting/IPR Leads Oy

 

Venlantie 9B

04200 Kerava

+358400462640

petteri@petteriniemi.com

Y-tunnus: 2995282-2

HALUATKO 52 asiantuntija-
Esiintymisen SALAISUUTTA MAKSUTTA MEILIISI?

Kirjoita etunimesi ja meiliosoitteesi allaoleviin kenttiin ja liity esiintymistaitoisten asiantuntijoiden eliittiin!

esiintymisjännitys