fbpx

Sateentekijät

#59 Amazon, Google ja Apple voivat päättää tulevaisuudessa asiantuntijasi

Moni asiaan paremmin allekirjoittanutta perehtynyt on ennustanut, että olemme hitaasti, mutta varmasti siirtymässä kohti ääniohjautuvuuden aikakautta, jossa ohjaamme teknologiaa äänemme avulla. Tässä on taustalla se ajatus, että ääni on vaivattomampi keino kommunikoida kuin sormien avulla näppäily.

Ja jos ihmiskunnan historiasta jotain on opittu, niin se, että mitä helpommaksi ja vaivattomammaksi jokin asia on tehty, sen varmemmin alamme hyödyntämään sitä. Paljon riippuu siitä, kuinka nopeasti muutos tapahtuu. Ääniohjautuvia laitteita on jo monessa kodissa Suomessa, mutta todellinen läpimurto on kuitenkin vasta tulossa.

Tulevaisuudessa sen sijasta, että tarkastaisin kalenterini manuaalisesti, kysyn sitä suoraan älykaiuttimeltani ja se luettelee minulle päivän agendan. Sen sijaan, että kirjoittaisin näppäilemällä äärimmäisen diippiä ja näkemyksellistä blogi-postausta, sanelen sen suoraan editoriin, joka muokkailee sen kielioppeineen päivineen kuntoon.

Vaan mitä tarkoittaa ääniohjautuvuus hakukonenäkyvyydelle ja hakukonemarkkinoinnille? Alexa ja Siri molemmat käyttävät Bing -hakukonetta Googlen sijasta. Kiinalaiset valmistajat ovat kysymysmerkki, mutta niiden hakukonevalinta voi olla täysin eri kuin länsimaalaisilla kilpailijoillaan. Voi olla, että Google ei tulevaisuudessa olekaan se maailman ykköshakukone.

Kun asiantuntijaa haetaan hakukoneiden välityksellä, nykyiset hakukoneoptimoinnin ja markkinoinnin lainalaisuudet eivät enää välttämättä päde. Älykaiutin voi antaa sinulle vain pari vaihtoehtoa lakimieheksesi, kirjanpitäjäksesi tai hammaslääkäriksesi, siinä missä älypuhelimen näytöllä on enemmän tilaa vaihtoehdoille. Jos haluat tässä kilpailussa asiantuntijayrityksesi nimen ensimmäiseksi, saat pulittaa sievoisen summan.

Oli niin tai näin, äänimarkkinointi tulee olemaan erittäin mielenkiintoinen trendi seurata, etenkin asiantuntijapalveluiden kannalta.

1. Esiintymisvalmennus vai 2. esiintymiskoulutus?

Esiintymisvalmennus vai esiintymiskoulutus? Jokainen asiantuntija ja asiantuntijayritys on erilainen. Tämä tarkoittaa totta kai sitä, että myös esiintymiseen liittyvät tavoitteet poikkeavat huomattavasti. Jotkut tarvitsevat yleisiä suuntaviivoja,

Read More »

#78 ”Your research is second to none”

#78 ”Your research is second to none”   Miten asiantuntija voi erottua kilpaillussa tilanteessa, oli se sitten esimerkiksi työhaastattelu tai uusasiakastapaaminen? Musiikkijournalisti John Ruskin, taiteilijanimeltään

Read More »

#77 Asiakaskertomus SoulOnes

Asiakaskertomus SoulOnes SoulOnesin Susannelle ja Jarnolle järjestettiin puolen päivän mittainen Workshop liittyen asiakashankintaan asiantuntijayrityksen näkökulmasta. Workshopin painotusalueina oli erityisesti se, että miten myyntiä voidaan edistää

Read More »

Petteri Niemi Consulting/IPR Leads Oy

 

Venlantie 9B

04200 Kerava

+358400462640

petteri@petteriniemi.com

Y-tunnus: 2995282-2

© Petteri Niemi Consulting

HALUATKO 52 ASIAKASHANKINNAN SALAISUUTTA MAKSUTTA MEILIISI?

Kirjoita etunimesi ja meiliosoitteesi allaoleviin kenttiin ja liity asiakashankinnan eliittiin!

esiintymisjännitys