fbpx

Sateentekijät

#59 Amazon, Google ja Apple voivat päättää tulevaisuudessa asiantuntijasi

Moni asiaan paremmin allekirjoittanutta perehtynyt on ennustanut, että olemme hitaasti, mutta varmasti siirtymässä kohti ääniohjautuvuuden aikakautta, jossa ohjaamme teknologiaa äänemme avulla. Tässä on taustalla se ajatus, että ääni on vaivattomampi keino kommunikoida kuin sormien avulla näppäily.

Ja jos ihmiskunnan historiasta jotain on opittu, niin se, että mitä helpommaksi ja vaivattomammaksi jokin asia on tehty, sen varmemmin alamme hyödyntämään sitä. Paljon riippuu siitä, kuinka nopeasti muutos tapahtuu. Ääniohjautuvia laitteita on jo monessa kodissa Suomessa, mutta todellinen läpimurto on kuitenkin vasta tulossa.

Tulevaisuudessa sen sijasta, että tarkastaisin kalenterini manuaalisesti, kysyn sitä suoraan älykaiuttimeltani ja se luettelee minulle päivän agendan. Sen sijaan, että kirjoittaisin näppäilemällä äärimmäisen diippiä ja näkemyksellistä blogi-postausta, sanelen sen suoraan editoriin, joka muokkailee sen kielioppeineen päivineen kuntoon.

Vaan mitä tarkoittaa ääniohjautuvuus hakukonenäkyvyydelle ja hakukonemarkkinoinnille? Alexa ja Siri molemmat käyttävät Bing -hakukonetta Googlen sijasta. Kiinalaiset valmistajat ovat kysymysmerkki, mutta niiden hakukonevalinta voi olla täysin eri kuin länsimaalaisilla kilpailijoillaan. Voi olla, että Google ei tulevaisuudessa olekaan se maailman ykköshakukone.

Kun asiantuntijaa haetaan hakukoneiden välityksellä, nykyiset hakukoneoptimoinnin ja markkinoinnin lainalaisuudet eivät enää välttämättä päde. Älykaiutin voi antaa sinulle vain pari vaihtoehtoa lakimieheksesi, kirjanpitäjäksesi tai hammaslääkäriksesi, siinä missä älypuhelimen näytöllä on enemmän tilaa vaihtoehdoille. Jos haluat tässä kilpailussa asiantuntijayrityksesi nimen ensimmäiseksi, saat pulittaa sievoisen summan.

Oli niin tai näin, äänimarkkinointi tulee olemaan erittäin mielenkiintoinen trendi seurata, etenkin asiantuntijapalveluiden kannalta.

#60 Asiantuntijamarkkinoinnista neljännesvuosisadan takaa

Sateentekijät #60 Asiantuntijamarkkinoinnista neljännesvuosisadan takaa Jorma Sipilän kirja ”Asiantuntijapalvelujen markkinointi” vuodelta 1992. Todella kovaa settiä. Kirja on vielä tänä päivänäkin hyvin relevantti, koska fundamentaalisella tasolla

Read More »

#58 LinkedInin vaiettu varjopuoli

Sateentekijät #58 LinkedInin vaiettu varjopuoli Itselleen on helppo uskotella, että tekee tehokkaasti töitä, vaikka on vartin välein päivittelemässä LinkedIn-feediä uusien tykkäysten ja kommenttien perässä. Samalla

Read More »

Petteri Niemi Consulting/IPR Leads Oy

 

Venlantie 9B

04200 Kerava

+358400462640

petteri@petteriniemi.com

Y-tunnus: 2995282-2

© Petteri Niemi Consulting

HALUATKO 52 ASIAKASHANKINNAN SALAISUUTTA MAKSUTTA MEILIISI?

Kirjoita etunimesi ja meiliosoitteesi allaoleviin kenttiin ja liity asiakashankinnan eliittiin!