fbpx

Sateentekijät

#58 LinkedInin vaiettu varjopuoli

Itselleen on helppo uskotella, että tekee tehokkaasti töitä, vaikka on vartin välein päivittelemässä LinkedIn-feediä uusien tykkäysten ja kommenttien perässä. Samalla tavalla kuin muut sosiaalisen median kanavat, myös LinkedIn on osannut koukuttaa aivojemme palkkiomekanismit kiittämään meitä dopamiiniannoksella aina, kun näemme sen punaisen ykkösen uuden ilmoituksen merkiksi.

Allekirjoittanut on myös tämän huonon tavan tai joku voisi jopa sanoa riippuvuuden uhri niin kuin on moni muukin. Sijaiskärsijänä on kuitenkin oman peilikuvan lisäksi asiakas, jonka toimeksiantoihin ei pystytä välttämättä keskittymään niin hyvin kuin voisi haluta. Miten siihen kuuluisaan ”flow-tilaan” on edes mahdollista päästä, jos koko ajan pitää olla katsomassa kännykkäänsä?

Pitäisikö poistaa koko LinkedIn poistaa maan päältä? Tai saman tien koko sosiaalinen media?

Koskaan ei ole ollut näin helppoa saada ääntänsä kuuluviin kuin Somen aikakaudella. Jos sinulla on edes jotain järkevää sanottavaa tai jaettavaa, asiantuntijabrändin rakentaminen onnistuu suhteellisen pienellä vaivalla. Asiantuntijabrändin avulla asiakkaat löytävät sinut, ilman että sinun tarvitsee proaktiivisesti etsiä heitä.

Kuinka löytää tasapaino näiden kahden tärkeän asian – asiakastyön ja henkilöbrändin – välillä? Itse olen ratkaissut tämän Excelillä ja Chromen laajennusapplikaatiolla.

20 minuuttia päivässä on riittävä määrä LinkedIniä päivässä. Sinä aikana pystyy helposti tekemään Excelin avulla suunnitellut päivittäiset toimenpiteet, jotka auttavat henkilöbrändin rakentamisessa. Varmistaakseni, etten mene yliajalle, käytän Google Chromen lisäosaa StayFocused, joka blokkaa sosiaalisen median kanavat 20 minuutin käytön jälkeen niin tietokoneella kuin kännykässäkin.

Asiantuntijatyössä tärkeysjärjestyksen tulee aina olla

  1. asiakastyö
  2. henkilöbrändi

Hyvällä asiakastyöllä voidaan paikata heikkoa henkilöbrändiä, mutta hyvällä henkilöbrändillä ei voi paikata heikkoa asiakastyötä.

1. Esiintymisvalmennus vai 2. esiintymiskoulutus?

Esiintymisvalmennus vai esiintymiskoulutus? Jokainen asiantuntija ja asiantuntijayritys on erilainen. Tämä tarkoittaa totta kai sitä, että myös esiintymiseen liittyvät tavoitteet poikkeavat huomattavasti. Jotkut tarvitsevat yleisiä suuntaviivoja,

Read More »

#78 ”Your research is second to none”

#78 ”Your research is second to none”   Miten asiantuntija voi erottua kilpaillussa tilanteessa, oli se sitten esimerkiksi työhaastattelu tai uusasiakastapaaminen? Musiikkijournalisti John Ruskin, taiteilijanimeltään

Read More »

#77 Asiakaskertomus SoulOnes

Asiakaskertomus SoulOnes SoulOnesin Susannelle ja Jarnolle järjestettiin puolen päivän mittainen Workshop liittyen asiakashankintaan asiantuntijayrityksen näkökulmasta. Workshopin painotusalueina oli erityisesti se, että miten myyntiä voidaan edistää

Read More »

Petteri Niemi Consulting/IPR Leads Oy

 

Venlantie 9B

04200 Kerava

+358400462640

petteri@petteriniemi.com

Y-tunnus: 2995282-2

© Petteri Niemi Consulting

HALUATKO 52 ASIAKASHANKINNAN SALAISUUTTA MAKSUTTA MEILIISI?

Kirjoita etunimesi ja meiliosoitteesi allaoleviin kenttiin ja liity asiakashankinnan eliittiin!

esiintymisjännitys