fbpx

Sateentekijät

#57 Miksi asiantuntijapalvelusi digimarkkinointi ei välttämättä toimi?

Monet asiantuntija- ja konsulttiyritykset käyttävät digimarkkinointia yhteydenottojen keräämiseen, mikä on luonnollinen jatkumo asiakkaiden ostokäyttäytymisen muuttuessa entistä digitaalisempaan suuntaan.  

Moni yritys näyttäisi vannoutuvan yhden kanavan taktiikkaan online-markkinoinnissa. Jollekin ratkaisu on ollut hakukoneoptimointi, jollekin Google Ads, jollekin mainostaminen Facebookissa ja Instagramissa, jollekin henkilöbrändin rakentaminen LinkedInissä, joillekin taas YouTube-mainonta.

Yksi kanava on parempi kuin ei mitään. Kuitenkin, mitä monikanavaisempaa mainontasi on, sen parempi. Samalla tavalla kuin sijoittaessa, hajauttaminen on tärkeää, jotta riskiä voidaan hallita. Digimarkkinointikontekstissa hajauttamiselle on kaksi tärkeää syytä.

Otetaan esimerkkinä Google Ads -markkinointi, joka on monen asiantuntijayrityksen valinta ensimmäiseksi digimarkkinointikanavaksi, koska useat asiakkaat etsivät asiantuntija- ja konsulttipalveluita hakukoneiden välityksellä.

Google-mainonnalla kävijöiden saaminen yrityksen sivustolle on suhteellisen helppoa. Ongelmaksi kuitenkin usein muodostuu tuloksen tekeminen. Toisin sanoen, miten vierailijoista saadaan tehtyä asiakkaita.

Suurimmassa osassa tapauksia käy niin, että kiinnostunut asiakas poistuu sivultasi jättämättä yhteystietojaan. Jos sinulla ei ole keinoja tavoittaa tällaista potentiaalista asiakasta uudestaan, menetät mahdollisen yhteydenoton saman tien.

Asentamalla Facebook-pikselin ja tekemällä uudelleenmarkkinointikampanjan Googlen kautta, voit markkinoida palveluasi useassa eri kanavassa sellaisille henkilöille, jotka ovat osoittaneet kiinnostusta palveluillesi. Suurin osa verkkosivuvierailijoistasi ei ota sinuun yhteyttä heti, vaan vasta monen kosketuspisteen jälkeen. Siksi sinun kannattaakin olla näkyvillä monessa kanavassa yhden sijasta.

Toinen syy minkä vuoksi tukeutuminen vain yhteen markkinointikanavaan ei ole välttämättä hyvä juttu, on alustojen arvaamattomuus. Mikään ei estä Googlea, Instagramia, TikTokia, Facebookia tai muuta markkinointikanavaa vaihtamasta markkinointialgoritmejaan. Se mikä on toiminut aina, ei välttämättä toimi enää tulevaisuudessa.

Sosiaalisen median alustat elävät mainostuloista. Tällöin on selvää, että mitä enemmän mainostajat käyttävät rahaa markkinointiinsa, sen parempi alustojen yrityksille. Sosiaalisen median yritysten on näissä tapauksissa kannattavaa muuttaa algoritmiaan siten, että mainostajat käyttävät enemmän rahaa alustalla markkinointiin. Lopputulos voi olla se, että promootiosta tulee kannattamatonta.

Myös käyttäjien mieltymykset alustojen suhteen muuttuvat. Facebook ja Instagram ovat nykyään ”vanhoille ihmisille”, kun TikTok on astunut esiin. Jos mainosalustalla ei ole liikennettä, on markkinointi turhaa. Asiantuntijayrityksen on hyvä olla aina siellä, missä potentiaalisten asiakkaiden huomio on.

Suosittelemme siis käyttämään digimarkkinoinnin kanavia monipuolisesti, laittamatta kaikkia munia samaan koriin.

Jos haluat maksuttoman digimarkkinoinnin auditin, jossa käymme läpi asiantuntija- tai konsulttiyrityksesi tilanteen, ota yhteyttä alta löytyvällä lomakkeella!

#60 Asiantuntijamarkkinoinnista neljännesvuosisadan takaa

Sateentekijät #60 Asiantuntijamarkkinoinnista neljännesvuosisadan takaa Jorma Sipilän kirja ”Asiantuntijapalvelujen markkinointi” vuodelta 1992. Todella kovaa settiä. Kirja on vielä tänä päivänäkin hyvin relevantti, koska fundamentaalisella tasolla

Read More »

#58 LinkedInin vaiettu varjopuoli

Sateentekijät #58 LinkedInin vaiettu varjopuoli Itselleen on helppo uskotella, että tekee tehokkaasti töitä, vaikka on vartin välein päivittelemässä LinkedIn-feediä uusien tykkäysten ja kommenttien perässä. Samalla

Read More »

Petteri Niemi Consulting/IPR Leads Oy

 

Venlantie 9B

04200 Kerava

+358400462640

petteri@petteriniemi.com

Y-tunnus: 2995282-2

© Petteri Niemi Consulting

HALUATKO 52 ASIAKASHANKINNAN SALAISUUTTA MAKSUTTA MEILIISI?

Kirjoita etunimesi ja meiliosoitteesi allaoleviin kenttiin ja liity asiakashankinnan eliittiin!