fbpx

Sateentekijät

#73 Hu! 501 kiloa rautaa maasta viikinkien sotahuudon kera

Hu! Hu! Hu!

Islantilainen sotahuuto raikasi jalkapallon EM-kisoissa vuonna 2016.

Neljä vuotta myöhemmin eräällä islantilaisella salilla Kópavogurin kaupungissa voimamies Hafþór Júlíus Björnsson repäisi maasta käsittämättömät 501 kiloa rautaa maastavedossa viikinkimäisen huudon saattelemana.

Jos seuraat voimaurheilua edes jollakin tasolla, todennäköisesti katsoit Youtuben kautta tätä suoritusta suorana lähetyksenä. Yllättävänä voidaan kuitenkin pitää sitä, että todella moni henkilö, joka normaalissa tilanteessa olisi viitannut kintaalla koko touhulle, päätyi seuraamaan kyseistä tapahtumaa. Parhaimmillaan suoritusta seurasi samanaikaisesti pitkälti yli miljoona silmäparia maailmanlaajuisesti. Lisäksi aiheesta uutisoitiin ympäri valtamedioita, joita yleensä voimailuun liittyvät aiheet eivät liiemmin kiinnosta.

Miksi tapahtuma oli urheilun ilosanoman lisäksi myös myynnillinen menestys?

Ensinnäkin, se oli helppo markkinoida yleisölle selkokielisesti; ”islantilaisjätti yrittää nostaa puolta tonnia rautaa maasta”. Tämä ei jätä paljoa tulkinnanvaraa. Jos tapahtumaa olisi yritetty markkinoida voimannosto edellä, ei se olisi todennäköisesti herättänyt samanlaista kiinnostusta kuin konkreettinen mielikuva järkälemäisestä voimamiehestä yrittämässä nostaa puolta tonnia ja vähän päälle maasta.

Toiseksi, ”Thor” on ennestään tuttu monelle ihmiselle Game of Thrones sarjan näyttelijänä, jossa hän näytteli jättiläismäistä ja verenhimoista Gregor “The Mountain” Cleganea. Positiivisen julkisuuskuvansa ansiosta todella moni henkilö, joka ei välttämättä ole kiinnostunut voimailusta, päätyi katsomaan suorituksen.

Viimeiseksi, nostoon liittyi etukäteen paljon ristiriitaa, joka entisestään nosti tapahtuman mielenkiintoa ja katsojalukuja. Pelkkä nosto ilman draamankaarta olisi ollut tylsää katsottavaa. Kritiikki siitä, että nostoa ei tehty virallisessa kilpailussa sekä kiivas sananvaihto pahimman verivihollisen Eddie Hallin välillä pitivät huolen siitä, että nostossa oli myös panosta kahden suurisuun välillä.

Mitä opittavaa tästä on asiakashankinnan suhteen?

  • Markkinoi selkokielisesti tehden huipputarjous yleisöllesi
  • Kasvata ammattimainettasi ja henkilöbrändiäsi, koska ne vetävät ihmisiä puoleesi ilman suoraa markkinointiakin
  • Ristiriitaisuus herättää huomiota ja myy. Älä pelkää erottua massasta.

Jos haluat oppia markkinoimaa omia palvelujasi tällaisten oppien avulla, nappaa 7 päivän kokeilujakso Asiakashankinnan Alkemia -kurssille!

Mene siis tänne kiireesti:

www.petteriniemi.com/tarjous   

1. Esiintymisvalmennus vai 2. esiintymiskoulutus?

Esiintymisvalmennus vai esiintymiskoulutus? Jokainen asiantuntija ja asiantuntijayritys on erilainen. Tämä tarkoittaa totta kai sitä, että myös esiintymiseen liittyvät tavoitteet poikkeavat huomattavasti. Jotkut tarvitsevat yleisiä suuntaviivoja,

Read More »

#78 ”Your research is second to none”

#78 ”Your research is second to none”   Miten asiantuntija voi erottua kilpaillussa tilanteessa, oli se sitten esimerkiksi työhaastattelu tai uusasiakastapaaminen? Musiikkijournalisti John Ruskin, taiteilijanimeltään

Read More »

#77 Asiakaskertomus SoulOnes

Asiakaskertomus SoulOnes SoulOnesin Susannelle ja Jarnolle järjestettiin puolen päivän mittainen Workshop liittyen asiakashankintaan asiantuntijayrityksen näkökulmasta. Workshopin painotusalueina oli erityisesti se, että miten myyntiä voidaan edistää

Read More »

Petteri Niemi Consulting/IPR Leads Oy

 

Venlantie 9B

04200 Kerava

+358400462640

petteri@petteriniemi.com

Y-tunnus: 2995282-2

© Petteri Niemi Consulting

HALUATKO 52 ASIAKASHANKINNAN SALAISUUTTA MAKSUTTA MEILIISI?

Kirjoita etunimesi ja meiliosoitteesi allaoleviin kenttiin ja liity asiakashankinnan eliittiin!

esiintymisjännitys