fbpx

Sateentekijät

#64 Maksetun mainonnan hinta on romahtanut – uhka vai mahdollisuus?

Yritykset ja mainostajat ovat ymmärrettävästä syystä vetäneet markkinointieurojaan pois eri kanavista. Tämä luonnollisesti tarkoittaa sitä, että kilpailu mainospaikoista muun muassa Facebookissa ja LinkedInissä on hiljentynyt, halventaen markkinoinnin hintaa huomattavasti.

Toisaalta karanteenien, etätöiden ja eristämisen johdosta ihmiset viettävät aikaa some-kanavissa ja Internetin sovelluksissa enemmän kuin koskaan. Muun muassa Netflix on joutunut heikentämään asiakkailleen tarjoamaansa kuvanlaatua, jotta sen infrastruktuuri pystyy pyörittämään valtavaa määrää elokuvia ja sarjoja, joita ihmiset kuluttavat päivittäin.

Potentiaalisten asiakkaiden huomiota saa tällä hetkellä ostettua halvemmalla sosiaalisen median kanavissa kuin moneen vuoteen. Monet yritykset, itseni mukaan lukien, ovatkin nähneet monen kymmenen prosentin pudotuksia liidihinnoissaan. Toisaalta mainonnan hinnanalennus ei välttämättä näy suoraan viivan alla, koska potentiaaliset asiakkaat ovat epäröiviä suurempien investointien suhteen.

Markkinointi- ja mainostoimistot, osittain omassa intressissään, pauhaavat siitä, kuinka nyt pitäisi panostaa maksettuun sosiaalisen median markkinointiin enemmän kuin koskaan. Kassakriisissä olevalle asiantuntijayritykselle tämä voi kuitenkin olla äärimmäisen kohtalokasta, koska markkinointi tulee maksaa heti, eikä useimmissa tapauksissa toimeksiantoja ei tule heti vaan vasta kuukausien päästä.

Jos sen sijaan kassa kestää, voi maksettu mainonta olla loistava pitkän tähtäimen strategia brändin rakentamiseen, lisäarvon tuottamiseen ja sähköpostilistan kasvattamiseen. Se, että potentiaalinen asiakas ei pysty ostamaan nyt, ei tarkoita, etteikö hän voisi ostaa tulevaisuudessa. Tämä kuitenkin edellyttää sitä, että yrityksesi on vielä pystyssä.

Tiivistettynä; jos kassasi kestää, nyt maksettu mainonta voi olla äärimmäisen hyvä pitkän tähtäimen investointi sen halvan hinnan vuoksi. Kassavirtakriisiä se ei kuitenkaan korjaa, vaan pahimmassa tapauksessa syöksee yrityksen vielä pahempaan tilanteeseen. Suhtautuisin siis skeptisesti kehen tahansa, joka väittää pystyvänsä korjaamaan kassavirtasi maksetun markkinoinnin avulla.

1. Esiintymisvalmennus vai 2. esiintymiskoulutus?

Esiintymisvalmennus vai esiintymiskoulutus? Jokainen asiantuntija ja asiantuntijayritys on erilainen. Tämä tarkoittaa totta kai sitä, että myös esiintymiseen liittyvät tavoitteet poikkeavat huomattavasti. Jotkut tarvitsevat yleisiä suuntaviivoja,

Read More »

#78 ”Your research is second to none”

#78 ”Your research is second to none”   Miten asiantuntija voi erottua kilpaillussa tilanteessa, oli se sitten esimerkiksi työhaastattelu tai uusasiakastapaaminen? Musiikkijournalisti John Ruskin, taiteilijanimeltään

Read More »

#77 Asiakaskertomus SoulOnes

Asiakaskertomus SoulOnes SoulOnesin Susannelle ja Jarnolle järjestettiin puolen päivän mittainen Workshop liittyen asiakashankintaan asiantuntijayrityksen näkökulmasta. Workshopin painotusalueina oli erityisesti se, että miten myyntiä voidaan edistää

Read More »

Petteri Niemi Consulting/IPR Leads Oy

 

Venlantie 9B

04200 Kerava

+358400462640

petteri@petteriniemi.com

Y-tunnus: 2995282-2

© Petteri Niemi Consulting

HALUATKO 52 ASIAKASHANKINNAN SALAISUUTTA MAKSUTTA MEILIISI?

Kirjoita etunimesi ja meiliosoitteesi allaoleviin kenttiin ja liity asiakashankinnan eliittiin!

esiintymisjännitys