fbpx

Sateentekijät

#52 Miksi suurin osa oikeudellisista artikkeleista jää vaille huomiota?

Moni juristi kysy itseltään, miksi minun pitäisi tuhlata aikaa oikeudellisten artikkelien kirjoittamiseen ja/tai LinkedInissä postailuun. Kysymys on erittäin validi, koska vaihtoehtoiskustannuksena on asiakastyön siirtäminen sivuun, mikä kuitenkin tuo lakimiehen leivän pöytään.

Artikkeleiden kirjoittamisen tarkoituksena on luoda auktoriteettia omaan oikeudelliseen aiheeseen ja tuottaa lisäarvoa ja hyödyllisiä näkemyksiä potentiaalisille asiakkaille. Siinä vaiheessa, kun asiakkaan oikeudellinen ongelma realisoituu. lakimies, joka on ollut relevantisti näkyvillä, on korkealla asiakkaan yhteydenottolistalla.

Kuitenkin suuri osa lakitoimistojen artikkeleista epäonnistuu tässä mielessä. Syynä ei ole se, etteivätkö artikkelit olisi laadukkaita, päinvastoin. Syynä on enemminkin se, että ne eivät tavoita potentiaalisten asiakkaiden huomiota. Ja vaikka potentiaalinen asiakas lukisikin artikkelin, ei siitä usein miten ole käytännönläheistä hyötyä kyseiselle yritykselle tai henkilölle.

Oikeudelliset artikkelit, käsittelevät usein hankalia ja tulkinnanvaraisia juridisia kysymyksiä. Kiinnostusta näille aiheille toki on, mutta ainoastaan juristikunnan sisällä.  Potentiaalisille asiakkaille tällainen oikeudellinen sisältö ei tuo lisäarvoa, koska se on kaukana käytännön liiketoiminnasta ja saattaa olla liian vaikealukuista ”maallikon” ymmärrettäväksi.

Poikkeuksensa toki muodostaa tilanteet, jolloin asiakastargettina on nimenomaan in-house juristit. Näissäkin tilanteissa on hyvä kysyä itseltään, mikä on oikeasti relevanttia ja lisäarvoa tuottavaa tietoa in-house juristin näkökulmasta.

Mikä potentiaalisia asiakkaita sitten kiinnostaa?

Mietitään esimerkiksi yritystä, joka suunnittelee yrityskauppaa. Heitä todennäköisesti ei kiinnosta analyysi osakeyhtiölain pykälistä tai muutoksista. Sen sijaan, heitä saattaa esimerkiksi kiinnostaa mitä asioita kannattaa ottaa huomioon yrityskauppaa suunnitellessa, mitkä ovat yleisimmät oikeudelliset ongelmat liittyen yrityskauppaan ja kuinka paljon yrityskaupan lakikuluihin kannattaa budjetoida.   

Hyvä oikeudellinen artikkeli on käytännönläheinen ja selkokielinen, joista on konkreettista hyötyä asiakkaan liiketoiminnassa tai yksityishenkilön elämässä.

Petteri Niemi Consulting auttaa asiakkaitaan säästämään aikaa oikeudellisten sisältöpalvelujen avulla. Kirjoitamme mielenkiintoisia ja käytännönläheisiä oikeudellisia artikkeleja, jotka suunnataan potentiaalisille asiakkaillesi, jotta tulet ensimmäisenä mieleen asiakkaasi oikeudellisen ongelman realisoituessa.

Oikeudellinen sisällöntuotanto

Tai… lähetä meille viesti!

Petteri Niemi Consulting/IPR Leads Oy

 

Venlantie 9B

04200 Kerava

+358400462640

petteri@petteriniemi.com

Y-tunnus: 2995282-2

© Petteri Niemi Consulting

HALUATKO 52 ASIAKASHANKINNAN SALAISUUTTA MAKSUTTA MEILIISI?

Kirjoita etunimesi ja meiliosoitteesi allaoleviin kenttiin ja liity asiakashankinnan eliittiin!

esiintymisjännitys