fbpx

Sateentekijät

#51 Miten kontaktoida uusia lakiasiakkaita?

Lakipalvelujen luonteen vuoksi uusien asiakkaiden kontaktointi voi olla haastavaa. Ensinnäkin, koska yritykset ja yksityishenkilöt eivät varsinaisesti pala halusta palkata lakimiestä lakimiehen palkkaamisen tähden. Toisaalta, lakipalvelut on nähty perinteisesti ongelmanratkaisuna ja kuluna eikä liikevaihdon kasvattajana.

Tämä on prospektisi (=potentiaalisen asiakkaasi) näkökulma, josta lähestymisesi tulisi myös lähteä. Yleisin lakimiesten tekemä lähestymisvirhe on itsensä ja yrityksensä kehuminen sen sijaan että keskityttäisiin ottamaan selvää mitkä ovat prospektin liiketoiminnalliset tavoitteet ja haasteet. Ensikontaktoinnin tarkoitus on diagnosointi eikä myyminen. Fakta on kuitenkin se, että useimmassa tapauksessa prospektillasi ei ole lakipalveluillesi tarvetta tällä hetkellä.

Kyse on siitä, että haluatko jättää prospektillesi kuvan itsestäsi myyjänä vai asiantuntijana. Myyjä kehuu itseään, palveluaan ja kertoo yrityksen historiasta. Asiantuntija kyselee, kuuntelee ja arvioi prospektia, ja vasta sen jälkeen päättää hoitotoimenpiteistä.

Mitä uusiasiakaskontaktoinnilla sitten saavutetaan? Jos se tehdään huolellisesti, siihen uppoaa paljon aikaa, joka on aina pois laskutettavasta työstä. Hyvin tehty ensikontaktointi kuitenkin

1.      Luo sinusta prospektille kuvan alasi asiantuntijana

2.      Lisää todennäköisyyttä sille, että prospekti ottaa sinuun yhteyttä juridisen ongelman realisoituessa

3.      Voi poikia toimeksiantoja prospektin verkostosta

 

Yksi palveluistamme on uusiasiakaskontakti. Tutustu linkistä!

www.petteriniemi.com/palvelut 

 

 

Tai… lähetä meille viesti!

Petteri Niemi Consulting/IPR Leads Oy

 

Venlantie 9B

04200 Kerava

+358400462640

petteri@petteriniemi.com

Y-tunnus: 2995282-2

© Petteri Niemi Consulting

HALUATKO 52 ASIAKASHANKINNAN SALAISUUTTA MAKSUTTA MEILIISI?

Kirjoita etunimesi ja meiliosoitteesi allaoleviin kenttiin ja liity asiakashankinnan eliittiin!

esiintymisjännitys