fbpx

Paketoi asiantuntijuutesi menestyvän verkkokurssin muotoon

Vältä verkkokurssin tekemisen pahimmat virheet ja tienaa tuhansia euroja autopilotilla.

Olin saanut kuningasidean.

Mitä jos asiakkaiden konsultoinnin lisäksi alkaisin tarjoamaan heille mahdollisuutta tehdä osan ongelmaratkaisustaan itsenäisesti verkkokurssin muodossa.

Olin satavarma ideani loistavuudesta – vain hölmö jättäisi ostamatta suunnittelemani ja tarjoamani paketin!

Hankin saman tien mikrofonin, kameran, uuden verkkosivuosoitteen ja aloin kuvaamaan pitkään suunnittelemaani kokonaisuutta. Ostin lisäksi jäsenyyden verkkokurssialustalta – totta kai mahdollisimman kattavan koska tiesin onnistuvani varmasti. Väänsin valmista materiaalia tunneittain per päivä.

Kun olin vihdoin noin kuukautta myöhemmin saanut materiaalin valmiiksi, oli aika ilmoittaa tästä jokaisessa some-kanavassa. Kävin jopa eräässä Start-up -tapahtumassa pitchaamassa ideaani tämän alan ammattilaisille. Tyrkytin kokonaisuutta toki myös sähköpostilistalleni.

Lopputulos tiukan lanseeraukseni jälkeen: 5 henkilöä ilmoittautui kurssin ilmaisjaksolle, mutta yhtään myyntiä en onnistunut tekemään. Kuvitella, että patentti-insinöörit EIVÄT pomppineet riemusta kuullessaan oman osaamisen markkinointiin keskittyvästä online-kurssista.

Karvain tuntemuksin oli pakko haudata “IPR Leads Institute” ja palata piirustuspöydän ääreen.

Jälkeenpäin ajateltuna on selvää, että ensimmäinen verkkokurssiviritelmäni oli tuomittu epäonnistumaan. Se oli kuitenkin välttämätöntä, jotta onnistuisin jatkossa.

Sittemmin olen tehnyt asiantuntijoille suunnattuja verkkokursseja yhteensä yhdeksän ja myynyt niitä tuhansilla eurolla. Katastrofidebyyttikurssiani lukuun ottamatta jokainen näistä on saatavilla vielä tänä päivänä ja ne myyvät jatkuvasti.

Olen siis onnistunut luomaan toistettavissa olevan luotettavan prosessin, jonka avulla kilautat euroja pankkitilillesi.

Verkkokurssini ovat olleet olennaisessa osassa turvaamassa kassavirtaani ja mielenrauhaani koronakriisin aikana. 

Ohessa lyhyt esittely aikaisemmista verkkokurssikokonaisuuksistani alusta alkaen

#1 – IPR Leads Institute

#2 – Asiakashankinnan Alkemia

#3 – Sateentekijä -kirja

Sateentekijä

#4 – Seuraava Askel -työnhakukurssi

#5 – Asiantuntijan esiintymiskurssi

#6 – Copywriting Asiantuntijoille

#7 – Asiantuntija Linkkarissa -kurssi

#8 – Toimeksianto Etänä -kurssi

#9 – Esiintymiskammosta eroon -kurssi

Haluaisitko sinäkin saada tällaisia palautteita tyytyväisiltä asiakkailtasi, jotka ostavat uudestaan ja uudestaan?

“Asiakashankinnan Alkemia -kurssi yllätti postitiivisesti. Tiivis ja käytännönläheinen paketti asiakashankinnan keskeistä asioista harjoituksineen. Uskon, että koko kurssi antaa syvällistä tietoa ja hyödyttää kaikkia ammattilaisia, jotka haluavat kehittää taitojaan. Suosittelen mielelläni.”

Markku Silvennoinen, hallintonotaari, tietokirjailija, kouluttaja

”Petterin pitämä workshop [perustuen Asiakashankinnan Alkemia -kurssiin] oli tehokas ja yksinkertainen ja antoi meille uusia ja toimivia työkaluja suunnitella asiakashankintaamme.”

Henrik af Ursin, Osakas, Asianajotoimisto Merilampi

“Tässä kirjassa on paljon sellaisia asioita, mitä itsekin olen intuitiivisesti miettinyt tai muita kirjoja lukemalla, mutta kirjoittaja osaa sanoittaa ne hyvin, ytimekkäästi ja ymmärrettävästi osoittaen asioiden väliset yhteydet.”

Jaakko Laitinen, Lakimies, Helsinki

“Selkeä ja hyvä kurssi, joka antaa itseluottamusta ja hyviä vinkkejä työnhakuun. Muutaman kuukauden jälkeen löysin seuraavan ura-askeleeni. Kiitos!”

Jesse, Vastavalmistunut markkinointialan ammattilainen

“Kurssin vinkkien avulla sain sanoitettua oman osaamiseni kiinnostavalla tavalla vastaamaan sitä, mitä asiantuntijatoimialani työnantajat etsivät. Kattavien harjoitteiden avulla pystyin myös vastaamaan työhaastattelukysymyksiin itsevarmasti. Lopulta nappasin paikan hyvästä asiantuntijaorganissatiosta!”
Janne, Arkkitehti

“Minulle avun pyytäminen on ollut aina vaikeaa. Tämä nettikurssi oli oikein hyvä matalan kynnyksen mahdollisuus harjoitella työnhakutaitojani. Valmiiden pohjien avulla sain huomiota osakseni ja pääsin erittäin mielenkiintoiseen harjoittelupaikkaan. Toivottavasti saan vielä myytyä osaamiseni, jotta saan vakinaistettua paikkani.”

Minttu, HR-ammattilainen

“Toimeksianto Etänä kurssi oli huippu! Koronan vuoksi jouduimme siirtämään myyntimme enemmän verkkoon. Kurssin avulla olemme saaneet jatkuvasti lisää yhteydenottoja ja saamme tehtyä etämyyntitapaamisista asiakkuuksia.”

Tilitoimistoyrittäjä, Helsinki

“I had a speaking engagement to prepare for, and came with a specific request to Petteri for a consultation. I was very happy with how attentive Petteri was to my particular situation. It was easy to cooperate and I got specific answers to my questions. Now I feel more confident about my speech preparation and have concrete points to concentrate on.”

Anastasiia Semykin, Entrepreneur, Social media and communications consultant

“Minulla oli edessäni tärkeä esiintymistilaisuus englanniksi ja tarvitsin coachausta puheen rakentamisessa ja sen harjoittelemisessa. Petterin ohjauksessa sain erittäin hyviä neuvoja sekä rohkaisua esiintymiseni suhteen. Opit olivat suoraan vietävissä käytäntöön. Valmistautuminen onnistui ja esiintymistilanne meni loistavasti!”

Aleksi Hokkanen, Oikeustieteilijä

… 

“Olen pitkään kärsinyt pahasta esiintymisjännityksestä. Kurssilla kasvatettiin itsevarmuutta omaan osaamiseen ja rakennettin henkilökohtainen rutiini, jota noudattaa ennen esiintymistilannetta. Opin kohtaamaan pelkoni ja olen pikkuhiljaa jopa alkanut nauttia esiintymisestä. Iso suositus!”

Tiina, pitkäaikainen esiintymisjännittäjä

Olen lisäksi ollut mukana tuottamassa sisältöä Suomen kattavimmalle asiantuntijoille suunnatulle verkkokoulutusalustalle Alma Talentin Seduolle.

Ja tässä vain osa tyytyväisistä asiakkaistani…

Haluan esitellä sinulle kurssini #10:

Menestyvän verkkokurssin kiihdyttämö

Laittamalla verkkokurssi-ideasi kiihdyttämöön, pääset ohituskaistalla pahimpien kompastuskivien ja kilpailijoidesi ohi. Vältät amatöörimäiset virheet ja kurssin valmistamisen jälkeen nauti passiivisesta tulonlähteestä. Menestyvän verkkokurssin kiindyttämö perustuu testattuihin ja toimiviin menetelmiin. Noudata vain ohjeita ja verkkokurssisi tulee menestymään.

Miten kurssi on rakennettu?

1. Moduuli – Verkkokurssin rakentamisen perusteet

Verkkokurssia tehdessä kaikki lähtee kurssilaisesta. Kurssilainen on loppujen lopuksi se, joka tekee päätöksen siitä tarvitseeko hän kurssiasi ratkaisemaan haastavaa ongelmaansa tai hamuamaansa unelmaa. Kurssin aluksi tehdään tiukka markkinaselvitys ihannekurssilaisestasi, selvitetään kurssisi kysyntä ja varmistetaan, että perusasiat ovat kunnossa. Kurssin lopuksi sinulla on valmiina otsikko pilottiasi varten.

2. Moduuli – Pilotin suunnittelu

Seuraavassa vaiheessa kurssia aloitetaan pilotin suunnittelu. Suunnittelet kurssistasi miniversion, jonka avulla uskot, että pystyt auttamaan kurssilaisiasi ratkaisemaan haasteensa tai saavuttamaan unelmasi. Hankit tässä vaiheessa myös pilotillesi testikurssilaisia, jotka antavat sinulle arvokasta palautetta, jonka perusteella saat vietyä kurssisi seuraavalle tasolle. 

3. Moduuli – Pilotin toteuttaminen

Kurssin kolmannessa moduulissa toteutat pilottisi. Käymme läpi miten rakennat ja järjestät miniverkkokurssisi. Pilotin päätteeksi sinulla on tyytyväisiä kurssilaisia ja paljon hyvää palautetta siitä, miten parannat kurssiasi entistä paremmaksi. Opit myös miten keräät suosituksia, joita voit seuraavassa vaiheessa hyödyntää kurssia markkinoidessasi ja myydessäsi.

4. Moduuli –  Kurssin myynti ja markkinointi

Kurssia ei kannata rakentaa loppuun asti ennen kun olet varmistunut, että siitä on joku valmis maksamaan. Kurssin neljännessä moduulissa rakennamme sinulle myyntisivun sekä kassan, jonka kautta kurssilaisesi voivat hankkia pääsyn kurssillesi. Käymme myös läpi miten saat oikeanlaista liikennettä myyntisivullesi, jota kautta he kiinnostuvat ja ostavat kurssisi.

5. Moduuli – Kurssin loppuunrakennus

Viidennessä moduulissa käydään läpi miten annat kurssilaisillesi mahdollisimman hyvän opiskelukokemuksen tuottamalla loistavaa sisältöä verkkokurssillesi. Tuottamalla sisältöä tiputellen olet koko ajan viikosta kahteen kurssilaisiasi edellä. Käymme läpi suositeltujen verkkokurssialustojen toiminnallisuuksia kädestä pitäen, jotta kurssisi käyttäjäkokemus on myös miellyttävä.

Bonus Moduuli – Kuinka pitää pää kylmänä?

Verkkokurssin tekeminen vaatii kovaa työtä ja panostusta. Maalissa odottaa kuitenkin mahtava palkinto oman verkkokurssin ja passivisen tulon muodossa. Tulet todennäköisesti useaan otteeseen epäilemään omia kykyjäsi ja jopa sitä uskallatko julkaista koko kurssia. Tässä moduulissa käyn läpi tärkeimpiä oivalluksiani sen suhteen miten pitää pää kylmänä kurssiprojektin aikana ja ylittää maalilinja.

Esiintymisvalmennus

Olen Petteri Niemi ja toimin kouluttajanasi. Tässä tietoa minusta (pitää muokata):

– yrittäjä omassa firmassani, joka auttaa asiantuntijoita ja asiantuntijayrityksiä myymään ja markkinoimaan omaa osaamistaan

– työskennellyt huipputason asiantuntijaorganisaatioissa Suomessa ja ulkomailla

– julkaissut kaksi kirjaa asiantuntijaosaamisen markkinoinnista ja asiakashankinnasta

– kouluttaja AlmaTalentin Seduo -onlinealustalla erikoistumisaluuena asiantuntijamyynti ja -esiintyminen. Voit tutustua kouluttajaprofiiliini ja koulutuksiini tästä.

– Keynote-puhuja Puhujatorin listoilla

– koulutusvastaava Helsinki Toastmasters -kerhossa, jonka tarkoituksena on parantaa jäsentensä puhe- ja esiintymistaitoja

– ollut perustamassa etäpuhumiseen ja -esiintymiseen keskittyvää asiantuntijaryhmää Etäpuhemestareita

– ekonomi KTM (Hanken School of Economics)

– lakimies OTM (Helsingin yliopisto)

Pääset heti kirjautumaan alustalle ja saat pääsyn kaikkiin luentoihin.

Kurssi järjestetään Teachable-alustalla, joka on yksi maailman suosituimmista ja parhaista alustoista Online-kurssien järjestämiseen. Alustalla on satoja tuhansia käyttäjiä ja se on täysin turvallinen. Omia oppilaita minulla on yli 160.

Meillä käy kaikki normaalit maksukortit, Credit tai Debit, aivan kuin normaalilla kauppareissulla. Tietosi ovat täysin salattuja, eikä meillä ole niihin pääsyä. Tiedämme vain, että olet suorittanut maksusi.

Kassalla luot itsellesi tilin, jonka avulla kirjaudut alustalle. Voit myös käyttää kuponkikoodisi, mikäli sinulla on sellainen. Jos sinulla on haasteita maksamisen kanssa, voit laittaa minulle viestiä osoitteeseen petteri@petteriniemi.com

Mitä kuuluu?+bonukset

Kurssin hinta on yhteensä 148,80 euroa (sis. alvin). Rajoitetun ajan sinun on kuitenkin mahdollista päästä kurssille alennettuun hintaan, joka on 98,80 euroa (sis. alvin). Säästä siis 50 euroa ja tienaa kolmella myydyllä kurssilla rahasi takaisin.

Käytä kassalla kuponkikoodia KIIHDYTYS-50 painamalla “Add Coupon”, syöttämällä koodi ja painamalla “Apply”.

Ole nopea sillä tarjous päättyy pian.

Mitä edellytyksiä minulla on kurssilaisilleni?

Ensinnäkin, sinun tulee sitoutua täysillä siihen, että katsot kurssin luennot ja, että suoritat siellä olevat tehtävät. On sanomattakin selvää, että jos et seuraa ohjeita, et tule saamaan mitään tuloksia.

Toiseksi, sinun tulee olla alasi asiantuntija. Sinun pitää pystyä kyetä ratkaisemaan kurssilaisesi ongelma hyvin. Heikkoa ammattitaitoa ei voi paikata myynnillä ja markkinoinnilla.

Jos nämä kriteerit täyttyvät, tervetuloa!

30 päivän takuu

30-päiväinen takuu

Kokeile riskittä 30 päivän ajan. Jos et ole tyytyväinen alustan sisältöihin, voit vaatia rahasi takaisin. Ainoana edellytyksenä on, että olet suorittanut kurssin tehtävät.

Kokeilemalla et voi toisin sanoen hävitä.

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Jäikö jotain mielen päälle? Voit lähettää minulle meiliä osoitteeseen petteri@petteriniemi.com. Vastaan yleensä muutaman päivän viiveellä.

TÄSSÄ VASTAUKSIA USEIN KYSYTTYIHIN KYSYMYKSIIN

V:  Kurssi järjestetään verkossa olevien luentojen ja lisämateriaalien avulla. Kurssialustan avulla opiskelet missä ja milloin vain, millä tahansa laitteella. Tämä on loistava vaihtoehto kiireiselle asiantuntijalle. Voit opiskella täysin omilla ehdoillasi, esimerkiksi matkustaessasi tai sohvalla makoillen. Unohda hienhajuiset luokkahuoneet ja opiskele missä vain ja milloin vain.

Pääset kurssimateriaaleihin heti käsiksi, kun hankit pääsyn kurssille.

V: Kurssilla käydään tarkasti läpi se, miten löydät kurssillesi selkeän markkinaraon, johon iskeä. Sinulla ei toisin sanoen tarvitse olla valmista ideaa, jota lähteä työstämään. 

Sinulla säilyy elinikäinen käyttöoikeus materiaaleihin, joten voit edetä joko suositellulla nopeudella tai vaihtoehtoisesti aikatauluttaa opiskelusi vastaamaan elämäntilannettasi.

V: Voit vähentää kurssimaksun yrityksesi verotuksessa koulutusmenoina tämän ohjeen mukaisesti. Voit vähentää kulut myös henkilökohtaisessa verotuksessasi tulonhankintamenona kuten tässä ohjeessa kerrotaan.

Todella moni vastaavia kursseja järjestävistä yrityksistä ei ole koskaan tehnyt omaa verkkokurssia ja on suoraan hypännyt opettamaan muita kurssien tekemisessä. Olen itse tehnyt kaikki mahdolliset virheet ja lopulta kahdeksan onnistuneen kurssin kautta oppinut tekemään asiat oikein. Tältä kurssilta saat valmiin tiekartan onnistuneen kurssin tekemiseen.

V: Rehellisyyden nimissä pitää sanoa, että lyhyellä aikavälillä Netflix vie viihdyttävyydessään voiton, vaikka kovasti yritän tehdä myös opiskelusta mielekästä. Pitkällä aikavälillä tämä opiskelualusta parantaa asiantuntijaurasi laatua ja vähentää stressiäsi. Kyseessä on valinta, johon vain sinä voit vaikuttaa.

Petteri Niemi Consulting/IPR Leads Oy

petteri@petteriniemi.com

Y-tunnus: 2995282-2

Tietosuojaseloste

HALUATKO 52 ASIAKASHANKINNAN SALAISUUTTA MAKSUTTA MEILIISI?

Kirjoita etunimesi ja meiliosoitteesi allaoleviin kenttiin ja liity asiakashankinnan eliittiin!

esiintymisjännitys