fbpx

Toimeksianto etänä -kurssi

Kuinka asiantuntijat, konsultit ja valmentajat saavat lisää toimeksiantoja etäyhteyksien välityksellä?

Saat kuponkikoodilla “LOMA-ALE” -50 % hinnasta pois. Käytä kuponkikoodi Checkout-sivulla painamalla “Add Coupon”, syöttämällä koodi ja klikkaamalla “Apply”.

TARJOUS PÄÄTTYY

Päivää
Tuntia
Minuuttia
Sekuntia

Hei asiantuntija!

Haluaisitko oppia hankkimaan lisää toimeksiantoja ja asiakkaita etäyhteyksien välityksellä neljässä viikossa?

Jos et saa tuloksia, et maksa mitään.

Tuntuuko sinusta omien asiantuntijapalveluiden tyrkyttäminen ikävältä?

Jos olet kuin suurin osa asiantuntijoista, pidät huomattavasti enemmän jokapäiväisestä asiakastyöstäsi. Oman osaamisen esiintuonti kuulostaa ajatuksen tasollakin epämukavalta ja yrität vältellä sitä parhaasi mukaan.

Huonot kokemukset myynnistä eivät myöskään kannusta aiheeseen perehtymiseen. Oli kuitenkin kyseessä mikä tahansa liiketoiminta, tarvitsee yritys selviytyäkseen ja menestyäkseen toimeksiantoja.

Mitä jos toimeksiantojen hankkiminen perustuisikin siihen, että potentiaalisille asiakkaille tuotetaan lisäarvoa ja että heitä halutaan aidosti auttaa?

Toimeksianto Etänä -kurssin avulla opit systeemin, jonka avulla saat luotettavasti lisää asiakkaita ja toimeksiantoja etäyhteyksien välityksellä. Jos et saa tuloksia, et maksa mitään.

etämyynti

Moro!

Olen Petteri Niemi ja toimin tämän kurssin kouluttajana. Tässä tietoa minusta, jotta tiedät, että kenen nettikurssille olet oikein osallistumassa.

Olen…

– yrittäjä omassa firmassani, joka auttaa asiantuntijayrityksiä asiakashankinnassa

– työskennellyt asiantuntijapalveluiden myynnin ja markkinoinnin parissa Suomessa ja ulkomailla

– julkaissut kaksi kirjaa asiakashankinnasta 

– ekonomi (Hanken School of Economics)

– lakimies (Helsingin yliopisto)

– koulutusvastaava Etäpuhemestarit Toastmasters -kerhossa, joka kehittää jäsentensä puhetaitoja etäyhteyksien välityksellä

Odotan innolla, jotta voimme yhdessä tuottaa sinulle kunnon tuloksia!

Nähdään kurssilla!

Miksi Toimeksianto Etänä -onlinekurssi?

Koronaepidemia paljasti, että tuloksellista toimeksiantohankintaa voidaan tehdä vaivattomammin ja kustannustehokkaammin etäyhteyksien välityksellä. Näin on erityisesti asiantuntijapalveluiden suhteen. Tulevaisuudessa tulemme asioimaan vielä enemmän etäyhteyksien välityksellä, kun koko elämänsä internetissä viettäneet diginatiivit alkavat ostamaan palveluitasi. 

Toimeksianto Etänä -kurssi ei ole kaikille. Jos et usko, että etänä tapahtuva asiantuntijapalveluiden myyminen on tullut jäädäkseen, tämä kurssi ei ole sinua varten.

Kurssi on suuniteltu erityisesti henkilöille ja yrityksille, jotka myyvät asiakkailleen asiantuntijuuttaan etänä.

Metodi on yksinkertainen, tehokas ja luotettava tapa hankkia lisää asiakkaita etänä ja välttää asiakashankinnasta koituva stressi.

Minä ja asiakkaani olemme myyneet asiantuntijapalveluitamme monilla tuhansilla euroilla etänä.

Tämä sama voi olla myös sinulle mahdollista.

Miten tämä asiakashankintasysteemi on oikein rakennettu?

Ensinnäkin, se on yksinkertainen ja toistettavissa. Liian monimutkainen systeemi olisi hankalaa opettaa ja opetella tehokkaasti. Lisäksi ikävä jargon vain latistaa oppimishalut.

Kun perusasiat tehdään erinomaisesti, loppu on vain kuorrutetta kakun päälle.

Käännät etämyyntitilanteet toimeksiannoiksi kolmen peruspilarin avulla.

1. ONNISTUNEEEN ETÄMYYNTITILANTEEN RAKENTAMINEN

Jos haluat saada lisää asiakkaita ja toimeksiantoja, on sinulla oltava selkeä kehikko, jonka varaan rakennat myyntitilanteesi. Tämä onnistuu vain siten, että sinulla on luotettava systeemi myyntitilanteiden luomiseen. Tämän lisäksi tarvitset myös selkeän myyntikäsikirjoituksen.

Et tietenkään vain lue käsikirjoitusta suoraan, vaan se on tiekarttasi, jonka avulla ohjaat potentiaalisen asiakkaan toimeksiannon luokse eettisesti.

Onnistunut etämyyntitilanne koostuu kuudesta osasta, joiden kaikkien pitää onnistua, jotta asiakkaasi antaa sinulle toimeksiannon.

1. Ota kontrolli etämyyntitilanteesta

2. Kysy hyviä kysymyksiä ja tuota lisärvoa

3. Esittele asiantuntijapalvelusi

4. Tee huipputarjous

5. Vastaa kysymyksiin ja vastaväitteisiin

6. Sinetöi kauppa

Kurssilla paljastuu muun muassa…

✔️ Miten pystyt ottamaan eettisesti asiakkaasi näkökulman etämyyntitilanteessa?
✔️ Miksi suurin osa asiantuntijoiden etämyyntitilanteista epäonnistuu?
✔️ Mitkä 10 sanaa voit lisätä myyntikäsikirjoitukseesi, jotta asiakkaasi ostaa?
✔️Yksinkertaisen ja tehokkaan myyntikäsikirjoituksen unohdettu edellytys (suurin osa asiantuntijoista ei tajua tätä)

Sekä totta kai…

✔️Kuinka tuot asiantuntijuutasi esille ilman epämukavaa tyrkytystä, siten että asiakas vaatii saada tehdä töitä kanssasi
✔️ Testatut ja todistetut myyntikäsikirjoitukset, joiden arvo on tuhansissa euroissa

✔️ Miten käsittelet eettisesti ja kunnioittavasti potentiaalisen asiakkaan vastustukset

✔️ Sekä paljon paljon muita salaisuuksia, jotka takaavat sinulle tuloksia…

 

Näin aikaisemmista kursseistani on muun muassa sanottu:

“Asiakashallinnan Alkemia -kurssin kokeilujakso yllätti postitiivisesti. Tiivis ja käytännönläheinen paketti asiakashallinnan keskeistä asioista harjoituksineen. Uskon, että koko kurssi antaa syvällistä tietoa ja hyödyttää kaikkia ammattilaisia, jotka haluavat kehittää taitojaan. Suosittelen mielelläni.”
– Markku Silvennoinen, hallintonotaari, tietokirjailija, kouluttaja

“Completing this course provided me with the tools and confidence needed to market my expertise.”

Otto Juga

“From an IP-oriented law students point of view, this course has really helped me to focus on relevant IP matters early on!”
– Markus Caravitis

2. TEHOKAS KEHONKIELI JA ÄÄNENKÄYTTÖ

Oletko koskaan kuunnellut oikeasti huonoa myyntipuhetta? Meistä jokainen on joutunut tällaisen uhriksi jossain vaiheessa elämäämme.

Useimmissa tilanteissa tuotteessa ei ollut mitään vikaa, vaan siinä miten tuotetta meille esiteltiin, sieluttomasti ja ilman asiantuntemusta.

Kehonkieli ja äänenkäyttö vaikuttavat huomattavan paljon kommunikaatiomme uskottavuuteen ja siihen antaako potentiaalinen asiakas meille toimeksiannon vai ei. Tämä korostuu erityisen paljon silloin, kun hankimme toimeksiantoja etäyhteyksien välityksellä.

Moni asiantuntija menee vikaan siinä, että he yrittävät kuulostaa tekopirteiltä myyjiltä, mikä on pahin mahdollinen virhe, jota voit tehdä. Potentiaalinen asiakkaasi haluaa asioida nimenomaan asiantuntijan kanssa. Viimeinen asia, jonka kanssa hän haluaa olla tekemisissä on myyjä.

Tämän vuoksi on tärkeää, että non-verbaaliin kommunikaatioon kiinnitetään huomiota. 

Itsevarmuus, innostuneisuus ja asiantuntijuus ovat kolme asiaa, jotka kommunikaatiosi tulee saavuttaa, jotta asiakkaasi antaa sinulle toimeksiannon etänä.

Koetko olevasi varma esiintyjä etäyhteyedn välityksellä?

Ei hätää vaikket olisikaan.

Kurssilla käydään läpi yksityiskohtaisesti miten esittelet asiantuntijuuttasi itsevarmasti ja innostuneesti siten, että se saa asiakkaasi vakuuttumaan sinusta ja asiantuntijuudestasi. 

 

Kurssilla paljastuu muun muassa…

✔️Minkä kohtalokkaan virheen 95 % asiantuntijoista tekee etämyyntitilanteissa ja miten pääset tästä eroon?
✔️3 yllättävää asiaa, jotka vaikuttavat kehonkielesi vakuuttavuuteen etänä
✔️Miten asiantuntija saavuttaa lyömättömän karisman?
✔️ Miksi jokaisen asiantuntijan tulisi joskus katsoa improteatteria?
✔️Mikä on oikeasti suurin este asiantuntijoiden asiakashankinnan menestykselle?

Asiakkaani kertovat:

“I was very pleased with the services of Petteri Niemi Consulting. Not only did they economically use Google Ads to increase my weekly leads substantially, they also had great ideas to improve the user experience on my website. They are very smart and dedicated and I would highly recommend them.”

-Laurence Shaw, Owner of Integralpatent, US, California

Avustimme Suomen johtavaa viestintäpalvelujen tarjoajaa, LINK Mobilityä, heidän nettisivujensa copywriting -projektissa. LINK Mobility odottaa nettisivujensa kautta lisääntyvissä määrin yhteydenottoja, joten lähes koko sivusto on kirjoitettu uudelleen, erityisesti yksi asia mielessä – tuloksellinen myynti. LINK Mobilityn Suomen talousjohtaja Jussi Korpela kommentoi toimintatapaamme seuraavasti:

“Yhteistyö oli sujuvaa ja materiaali toimitettiin selkeässä muodossa, jonka perusteella päivitysten vieminen sivustolle oli helppoa.”

-Jussi Korpela, Suomen Talousjohtaja, LINK Mobility

Avustimme onnistuneesti Lakiasiaintoimisto Justicoa heidän nettisivuprojektissaan. Lopputulos heijastelee hyvin yrityksen arvoja ja toimintatapoja.

– Aapo Kaarlehto, Lakiasiaintoimisto Justico, Omistaja & Varatuomari

3.LUOTETTAVA ETÄLAITTEISTO JA -OHJELMISTO

Suurin ero kasvokkain ja etänä tapahtuvien myyntitilanteiden välillä on luonnolisesti se, että etänä tapahtuvaan myyntiin liitty huomattavan paljon monimutkaista teknologista valmistelua.

Jotta pystyt hankkimaan toimeksiantoja etänä, on yksinkertaisesti välttämätöntä, että teknologiasi toimii täydellisesti ja häiriöttä.

Käymme kurssilla läpi kädestä pitäen, miten etäyhteyksiä käytetään vaivattomasti ilman turhaa teknologista jargonia. Yksinkertaiset ohjeet ja luennot ohjeistavat sinut etämyyntitilanteiden mestariksi. Kun olemme asentaneet tarvittavat laitteistot ja ohjelmistot, ei sinun tarvitse enää tarvitse uhrata ajatustakaan sille, että tekniikka ei toimikaan.

 

Kurssilla paljastuu muun muassa…

✔️Mitkä ohjelmistot takaavat parhaita asiakashankinnan tuloksia etänä?
✔️ Miksi väärin asennettu mikrofoni saattaa jopa maksaa sinulle toimeksiantoja?
✔️Kuinka asennat kameran ja valotuksen siten, että se tukee asiantuntijuuttasi parhaiten 
✔️Kuinka harjoittelet etämyyntitilanteita etukäteen nauhoittamalla omia harjoituksiasi
✔️ Ja paljon muuta…

 

“Petteri has an exceptional skill to come up with creative and out-of-the box solutions to challenging business problems. The desire to be different and do things differently makes him truly stand out. I highly recommend Petteri.”
-Camelia Rapas, Corporate Governace Service, EUIPO

”Petterin pitämä workshop oli tehokas ja yksinkertainen ja antoi meille uusia ja toimivia työkaluja suunnitella asiakashankintaamme.”

-Henrik af Ursin, Partner, Asianajotoimisto Merilampi

 

Minusta on myös sanottu näin:

“Pelkästään äskeisen puhelun perusteella voin todeta, että Petteri vaikuttaa aika pätevältä tyypiltä. Kiitos 🙏”

– Kouluttajayrittäjä ensikonsultaation jälkeen

”Hei Petteri,
seurasin webinaarisi eilen illalla, kiitos hyvästä annista. Opetan asiakkuuksien hoitoa Ammattiopistossa  X. Onko ok, jos jakaisin myös oppilailleni tämän webinaarisi kuunneltavaksi?”
– Ammattiopiston X opettaja

“Petteri is a driven and results orientated entrepreneur, who always strives for exceeding expectations!”

– Kollega

“He is extremely pleasant to work with, and knows how to take the edge off challenging situations. He is able to make problem-solving an enjoyable experience without compromising his commitment to professionalism.”

-Kollega

Kysymys kuuluukin: Oletko valmiina kasvattamaan etäasiakashankintasi tuloksia?

Mitä saat?

Toimeksianto Etänä -kurssi on jaettu neljään eri moduuliin. Pääset heti käsiksi ensimmäiseen moduuliin, jonka jälkeen loput kolme tippuvat sinulle viikon välein. 

Moduulit ovat:

Moduuli 1: Etäasiakashankinnan perusteet
Moduuli 2: Vakuuttava etäasiantuntija
Moduuli 3: Miten onnistunut etämyyntitilanne rakennetaan
Moduuli 4: Voittava set-up – etäteknologia yksinkertaisesti

Jokaisesta moduulista riittäisi materiaalia jos jonkinlaiseen workshoppiin. Jos pitäisin nämä neljä modulia workshop -muodossa, laskuttaisin siitä huomattavan summan. Konservatiivisesti arvioin tämän kurssin arvon olevan noin 2000€.

En kuitenkaan laskuta koko tästä nettikurssista moista summaa.

Koko kurssin hinta on 200 € (198,40€ tarkalleen) sisältäen arvonlisäveron. 

Pääset heti kirjautumaan alustalle ja saat pääsyn ensimmäisen moduulin materiaaleihin. Muihin moduuleihin pääset käsiksi viikon välein.

Kurssi järjestetään Teachable-alustalla, joka on yksi maailman suosituimmista ja parhaista alustoista Online-kurssien järjestämiseen. Alustalla on miljoonia käyttäjiä ja se on täysin turvallinen. Mielenrauhasi on turvattu.

Meillä käy kaikki normaalit maksukortit, Credit tai Debit, aivan kuin normaalilla kauppareissulla. Tietosi ovat täysin salattuja, eikä meillä ole niihin pääsyä. Tiedämme vain, että olet suorittanut maksusi.

Usko tai älä, pystyt vähentämään tämän kurssin verotuksessasi! Valtio haluaa, että investoit itseesi ja ammattitaitosi kehittämiseen, joten eikö kannattaisi ottaa neuvosta vaari?

Mikä on suurin este menestyksekkäälle myynnille ja markkinoinnille?

Oli kyse minkä tahansa tuotteen promootiosta, se on torjutuksi tulemisen pelko.

Silloin, kun ihmiset elivät luonnon armoilla pienissä heimoissa, tästä vaistosta oli vielä hyötyä. Jos heimo hylkäsi sinut, seurauksena saattoi olla kuolema.

Nyt kuitenkin 2020-luvulla, torjutuksi tulemisen peko rajoittaa meitä saavuttamasta tuloksia, niin myynnissä, kuin henkilökohtaisessa elämässämme.

Miten päästä eroon pelosta, joka hiipii, juuri ennen kuin pitäisi soittaa tai lähettää markkinointiviesti. Miten päästä eroon siitä, miten muiden mielipiteet vaikuttavat tekemisiimme.

Parhaiden tuloksien saavutamiseksi saat nopean tilaajan etuna myös Myynnin Mindset -minikurssin, jonka avulla puretaan myynnin ja markkinoinnin pelkosi.

Opit muun muassa:

✔️Mitä peruspsykologia sanoo pelon voittamisesta myyntitilanteissa
✔️ Miten lievität torjutuksi tulemisen pelkoa kolmella yksinkertaisella tavalla
✔️Mikä yksi maailman tärkeimmistä oivalluksista ennustaa menestyksesi asiantuntijana

Myynnin Mindset -kurssi on arvoltaan noin 2000 euroa ja saat sen kaupan päälle. 

Saat siis 4000 euron arvosta materiaalia vain 198,40 eurolla.

Mitä edellytyksiä minulla on kurssilaisilleni?

Ensinnäkin, sinun tulee sitoutua täysillä siihen, että katsot kurssin luennot ja, että suoritat siellä olevat tehtävät. On sanomattakin selvää, että jos et seuraa metodiani, et tule saamaan mitään tuloksia. Jätä renkaiden potkiminen muille kursseille.

Toiseksi, sinun tulee olla alasi asiantuntija. Sinun pitää pystyä kyetä ratkaisemaan asiakkaasi ongelma hyvin. Heikkoa ammattitaitoa ei voi myynnillä.

Kolmanneksi, palvelullesi on hyvä olla kysyntää. Jos myyt jotain sellaista, jota kukaan ei halua ostaa, ei tästä kurssista tule olemaan sinulle hyötyä. Voit kysyä itseltäsi, myykö joku muu jo samanlaista palvelua menestyksekkäästi. Jos myy, niin silloin myös sinulla on mahdollisuus menestyä.

Jos nämä kriteerit täyttyvät, tervetuloa!

Kaksiosainen ja 60-päiväinen takuu

 

Tässä on kaksiosainen 60-päiväinen takuuni

1. Tutustu kurssiin ja materiaaleihin 30 päivän ajan ja jos olet sitä mieltä, että et saa tehtyä vähintään 10xkurssimaksua takaisin kurssin avulla loppuelämäsi aikana, palautan rahasi

2. Seuraavan 30 päivän aikana, jos et ole saanut tienattua rahojasi takaisin, ilmoita minulle ja hyvitän sinulle kurssimaksun takaisin

Ainoana ehtona on, että käyt kurssin ja oikeasti tehtävät. Lähetät minulle vain kuvat tuloksistasi. Se riittää.


Kokeilemalla et voi hävitä.

Jäikö jotain mielen päälle? Voit lähettää minulle meiliä osoitteeseen petteri@petteriniemi.com. Vastaan muutaman päivän viiveellä. Ole kuitenkin nopea ja ilmoittaudu kurssille vielä, kun paikkoja on jäljellä!

VASTAAN LOPUKSI VIELÄ USEIN KYSYTTYIHIN KYSYMYKSIIN

K: Olen todella kiireinen, miten saan aikataulutettua opiskeluni?

V: Online-kurssin avulla opiskelet missä ja milloin vain, millä tahansa laitteella. Tämä on loistava vaihtoehto kiireiselle asiantuntijalle. Voit opiskella täysin omilla ehdoillasi, esimerkiksi matkustaessasi tai sohvalla makoillen.

K: Kuinka pitkään pääsen käsiksi materiaaleihin

V: Sinulla on elinikäinen pääsy materiaaleihin. Vaikka käyttäisit takuusi, saat pitää materiaalisi.

K: Toimiiko tämä varmasti minun toimialallani?

V: Takaan, että tämä toimii myös sinun asiantuntijatoimialallasi olettaen, että ratkaiset asiakkaaltasi painavia ongelmia. Jos et jostain syytä yrityksestä huolimatta saa tuloksia, voit aina vedota takuuseesi.

K: Onko tämä parempi kuin Netflix?

V: Rehellisyyden nimissä pitää sanoa, että lyhyellä aikavälillä Netflix vie viihdyttävyydessään voiton, vaikka kovasti yritän tehdä myös opiskelusta mielekästä.

Pitkällä aikavälillä tämä kurssi parantaa yritystoimintasi laatua ja vähentää stressiäsi. Kyseessä on valinta, johon vain sinä voit vaikuttaa.

PS. Viimeinen bonus.

Nyt myös ekslusiivinen 1,5-tuntinen Q&A -sessio liittyen koronaviruksen aiheuttamien liiketoiminnan hankaluuksien poistamiseen on saatavillasi! Vain kurssin hankkiville.

Petteri Niemi Consulting/IPR Leads Oy

petteri@petteriniemi.com

Y-tunnus: 2995282-2

Tietosuojaseloste