fbpx

Kämmenet hikoavat, pelko hiipii ylös selkäpiitä ja muistiinpanopaperi värisee kuin haavanlehti. Olisi pitänyt valmistautua paremmin… Olisi pitänyt lykätä esitystä ainakin viikolla… Eihän minusta ole puhujaksi saati esiintyjäksi…

Näin esiintymistaitoani ja “lavakarismaani” olisi voinut kuvailla ala-asteelta aina lukioon asti. Jos minulla oli esitys koulussa, en nukkunut edeltävänä yönä silmäystäkään. Pelkkä ajatuskin ihmisten edessä puhumisesta aiheutti kylmiä väreitä…

Pikakelaus tähän päivään.

Kuusi vuotta opiskelijateatteria näyttelijänä ja ohjaajana, satoja presentaatiota, kymmeniä juontoja, kaksi korkeakoulututkintoa ja kansainvälinen puhekilpailu takana.

“Olit helposti päivän paras puhuja.”

“Haluaisitko tulla luennoimaan meidän asiantuntijoille miten esiinnytään vakuuttavasti?”

“Kerrankin monimutkainen asia oli esitetty selkeästi ja mielenkiintoisesti!”

Asiantuntijaesiintyjäksi ei synnytä, se vaatii kovaa työtä. Kun teet epämukavuusalueestasi parhaan ystäväsi, voit saavuttaa suurimmatkin tavoitteesi asiantuntijana. 

Karismaattinen Asiantuntija -esiintymiskoulutus tarjoaa sinulle tiekartan. Loppu on itsestäsi kiinni.

Miksi karismaattinen asiantuntija menestyy?

Fakta on se, että suurin osa asiantuntijoista ei pidä itsensä esille tuomisesta. Keskimääräiseen asiantuntijaluonteeseen esiintyminen ei oikein välttämättä sovi. Toisaalta sen vuoksi esiintymis- ja kommunikaatiotaitoisen asiantuntijan on helppo erottua ja menestyä kovastikin kilpaillulla markkinalla.

Miksi näin on?

✔️  Karismaattinen asiantuntija vakuuttaa haastattelijat työhaastattelussa itsevarmuudellaan ja sulavasanaisuudellaan. 

✔️ Karismaattinen asiantuntija vakuuttaa seminaariyleisönsä loistavalla puheenparrellaan ja varmistaa asiantuntijayritykselleen monta uutta yhteydenottoa potentiaalisilta asiakkailta.

 ✔️ Karismaattinen asiantuntija on itsevarma, ammattimainen ja helposti lähestyttävä asiakastapaamisissa, minkä ansiosta hän tuo yritykselleen lisää toimeksiantoja ja asiakkuuksia.

✔️ Karismaattinen asiantuntija esittää omat ideansa ja ajatuksensa vaikuttavasti ja selkosanaisesti tiimipalavereissa, mikä mahdollistaa nopean ura- ja palkkakehityksen.

✔️ Karismaattinen asiantuntija saa osakseen ihailua, joka vaikuttaa positiivisesti hänen muihin elämän osa-alueisiin.

Mitä Karismaattinen Asiantuntija -esiintymisvalmennuksessa käydään läpi?

Katso luento-osuudet missä ja milloin vain. Laita sen jälkeen opittu käytäntöön.  Kokeile ensimmäiset seitsemän päivää maksutta. Peruuta sen jälkeen milloin vain nappia painamalla.

7 päivän maksuton kokeilujakso

Seitsemän päivän kokeilujaksolla opit karismaattisen asiantuntijaesiintymisen perusteet. Saat lisäksi suunnitelman ja harjoitusohjelman, jonka avulla voit aloittaa matkasi kohti menestyksekästä asiantuntijauraa. Kaikki tämä maksutta ilman riskiä.

Kokeilujakson jälkeen päätät haluatko jatkaa matkaasi karismaattiseksi asiantuntijaesiintyjäksi.

Kokeilujakson jälkeen pääset saman tien käsiksi ensimmäisen moduulin materiaaleihin. Sen jälkeen saat pääsyn kuukausittain seuraavan moduulin materiaaleihin.

1. Moduuli – Karismaattisen esiintymisen mindset

Jos et kuulosta siltä että kuulut esiintymistilanteeseen, et todennäköisesti tule vakuuttamaan yleisöäsi. Mitä paremmin pystyt rentoutumaan ja käsittelemään esiintymiskammoa, sen luontevampi esiintyjä olet. Ensimmäisen moduulin tarkoituksena on luoda perusta vakuuttavalle esiintymiselle, mikä lähtee aina korvien välistä.

2. Vakuuttavan esityksen rakentaminen

Asiantuntijan perisynti on asioiden esittäminen liian monimutkaisesti sillä tavalla, että potentiaalinen asiakas tai yleisö ei ymmärrä siitä sanaakaan. Toisessa moduulissa käsittelemme sitä, miten esitellä monimutkainen asia riittävän yksinkertaisesti ottaen huomioon yleisösi erityispiirteet. Käymme myös läpi miten teet viestistäsi mielenkiintoisen kuivakan sijaan.

3. Itsevarma asiantuntija

Ensimmäinen asia, joka asiantuntijaesiintyjästä tulee yleisölle huokua on itsevarmuus. Itsevarmuus siitä, että tiedät mistä puhut. Itsevarmuus perustuu erityisen vahvasti siihen, miten käytät ääntäsi ja kehonkieltäsi viestisi vahvistamiseen. Kolmannen moduulin jälkeen pystyt kanavoimaan voittajamindsettisi konkreettisesti esiintymiseesi.

4. Energinen asiantuntija

Jos et ole innoissasi asiantuntija-aiheestasi, et todennäköisesti pysty vakuuttamaan yleisöäsi. Uskoisiko asiakkaasi toimeksiantonsa sinulle, jos näyttää siltä ettei kommunikaatiostasi tihku ollenkaan innostusta. Asiantuntijan hillitty energisyys esiintyjänä vakuuttaa yleisön hänen ideoistaan ja kannustaa heidät toimintaan.

5. Asiantuntijan auktoriteetti

Mikä tekee asiantuntijasta asiantuntijan? – Keskimääräistä parempi tietämys ja osaaminen jostain tietystä aiheesta. Auktoriteetti on tärkein asia, mikä asiantuntijan esiintymisestä on välityttävä yleisölle. Viidennen moduulin tarkoituksena on tarkastella sitä, miten asiantuntija kommunikoi auktoriteettiaan ja substanssitietämystään yleisölle.

6. Tarinankerronta

Ihmiset rakastavat samaistuttavia tarinoita, oli kyse asiakkaastasi, kolleegastasi tai seminaariyleisöstäsi. Tarinankerronta on siksi äärimmäisen tärkeässä osassa silloin, kun puhutaan esiintymisestä. Tarinankerronnan avulla asiantuntija inhimillistää ensinnäkin itsensä, mutta tekee monimutkaisesta asiantuntija-aiheestaan helposti lähestyttävämmän.

7. Kehonkieli

Seitsemännessä moduulissa sukelletaan syvemmälle kehonkieleen, erityisesti asiantuntijanäkökulmasta. Jos haluat esiintyä asiantuntijana, sinun tulee omaksua tiettyjä non-verbaalin kommunikaation ideoita, jotka pätevät ainoastaan asiantuntijaesiintymiseen. Parhaimmassa tapauksessa kehonkielesi tukee loistavasti viestiäsi, pahimmassa tapauksessa se vesittää esiintymistilanteesi.

8. Äänenkäyttö

Onko äänesi vahva ja kuuluva, vailla epävarmuutta? Asiantuntijana äänenkäytölläsi on huomattavan suuri merkitys, kun puhutaan viestisi vaikuttavuudesta. Kahdeksannen moduulin tarkoituksena on käydä läpi äänenkäytön tekniikkaa siten, että se vastaa viestiäsi ja asiantuntija-ammattitaitoasi.

9. Esitysaineistot

Yhdeksännessä moduulissa käsitellään asiantuntijan esitysaineistoja. Tämä on aihe, johon todella suuri osa asiantuntijoista kompastuu, koska esitysdiat tungetaan täyteen tekstiä ilman visuaalisia virikkeitä. Puutteellinen esitysaineisto ei tue viestiäsi ja pahimmassa tapauksessa pistää yleisösi unten maille. 

10. Asiantuntijan myyntiesitys

Silloin kun myyt asiantuntijapalveluasi potentiaaliselle asiakkaallesi, joudut usein pitämään presentaatiota myyntiprosessin eri vaiheissa. Kymmenennen moduulin tarkoituksena on käydä läpi onnistuneen myyntiesityksen kaava ja pintapuolisesti tarkastella onnistunutta myyntiprosessia. Moduulin päätteeksi olet oppinut tehokkaaksi asiantuntijamyyjäksi.

11. Asiantuntijaesitys tiimissä

Tiimipalavereissa tarkoituksena on usein esitellä omia ajatuksia ja ideoita sekä yrittää vakuuttaa tiimitoverisi siitä, minkä vuoksi juuri sinun näkökantasi on oikea. Yhdennessätoista moduulissa käsitellään tehokasta kommunikointia ja esiintymistä juuri tässä kontekstissa. Tavoitteena on ymmärtää, miten saat motivoitua tiimiläiset puolellesi ja miten tämä vaikuttaa urakehitykseesi.

12. Asiantuntijan seminaariesitys

Yksi asiantuntijan suurimmista ammatillisista taidonnäytteistä tapahtuu seminaareissa, joissa hän esittelee uusia ideoitaan ja ajatuksiaan omaan asiantuntija-alueeseen liittyen. Kahdennessatoista moduulissa käsittelemme sitä, miten tällaiseen esitykseen tulee valmistautua siten, että ihmiset jonottavat puheillesi esityksesi jälkeen.

13. Asiantuntijaesiintyminen etänä

Teemme asiantuntijatöitä enemmän ja enemmän etänä. Tämän johdosta myös esiintymistilanteet ovat siirtyneet online-yhteyksien varaan – joissain tapauksissa kokonaan. Tämän moduulin tarkoitus on tarkastella, mikä on muuttunut tämän seurauksena sekä miten etäesiintymistilanteista saa kaiken mahdollisen irti.

Esiintymisvalmennus

Olen Petteri Niemi ja toimin tämän kurssin kouluttajana. Tässä tietoa minusta:

– yrittäjä omassa firmassani, joka auttaa asiantuntijoita myymään ja markkinoimaan omaa osaamistaan

– ohjannut ja näytellyt opiskelijateatterissa kuuden vuoden ajan

– koulutusvastaava Helsinki Toastmasters -kerhossa, jonka tarkoituksena on parantaa jäsentensä puhetaitoja

– ollut perustamassa etäpuhumiseen ja -esiintymiseen keskittyvää asiantuntijaryhmää

– Keynote-puhuja Puhujatorin listoilla

– työskennellyt huipputason asiantuntijaorganisaatioissa Suomessa ja ulkomailla

– kouluttaja AlmaTalentin Seduo -onlinealustalla erikoistumisaluuena asiantuntijamyynti ja -esiintyminen

– julkaissut kaksi kirjaa asiantuntijaosaamisen markkinoinnista

– ekonomi KTM (Hanken School of Economics)

– lakimies OTM (Helsingin yliopisto)

Nähdään kurssilla!

Kurssin kokeilujaksoon kuuluu maksutta myös seuraavat liittyvät bonukset (arvo 499€):

1. Asiantuntijaesiintymisen suunnitelma (99€)

2. Asiantuntijaesiintymisen harjoituspaketti (200 €)

 3. Sateentekijän myyntikäsikirjoitus (200€)

Tässä muutama kommentti koulutusasiakkailtani:

“I had a speaking engagement to prepare for, and came with a specific request to Petteri for a consultation. I was very happy with how attentive Petteri was to my particular situation. It was easy to cooperate and I got specific answers to my questions. Now I feel more confident about my speech preparation and have concrete points to concentrate on.”

-Anastasiia Semykin, Entrepreneur, Social media and  communications consultant

“Minulla oli edessäni tärkeä esiintymistilaisuus englanniksi ja tarvitsin coachausta puheen rakentamisessa ja sen harjoittelemisessa. Petterin ohjauksessa sain erittäin hyviä neuvoja sekä rohkaisua esiintymiseni suhteen. Opit olivat suoraan vietävissä käytäntöön. Valmistautuminen onnistui ja esiintymistilanne meni loistavasti”

– Aleksi Hokkanen, Oikeustieteilijä, Helsinki

”Petterin pitämä workshop oli tehokas ja yksinkertainen ja antoi meille uusia ja toimivia työkaluja suunnitella asiakashankintaamme.”

-Henrik af Ursin, Partner, Asianajotoimisto Merilampi

“Tänään meillä oli myyntikoulutus Petteri Niemen  kanssa ja vähän piti kerätä itseään yhdessä kohtaa. Oli upeeta kun toinen sanoitti asian, jota kukaan ei vielä koskaan ollut sanoittanut. Itse rakastan aitoutta ja vihaan kaikkea teeskentelyä, manipulointia ja vaikuttamistakin pelännyt. Kun kuulin että asiantuntija etsii totuutta ja siksi kokee vaikuttamisen negatiivisena, koska ei halua väännellä totuutta, vaikuttaa toiseen ihmiseen niin 😢❤️💪

Asiantuntija, jos kaipaat hieman erilaista lähestymistä myyntikoulutukseen, läsnäolevaa ja konsultoivaa otetta niin suosittelen tutustumaan Petterin palveluihin.”

-Susanne Seppälä, toimitusjohtaja, SoulOnes Oy

”Hei Petteri,
seurasin webinaarisi eilen illalla, kiitos hyvästä annista. Opetan asiakkuuksien hoitoa Ammattiopistossa  X. Onko ok, jos jakaisin myös oppilailleni tämän webinaarisi kuunneltavaksi?”
-Ammattiopiston X opettaja

Tässä muutama kommentti aikaisemmilta Online-kursseiltani:

”Asiakashallinnan Alkemia -kurssin kokeilujakso yllätti postitiivisesti. Tiivis ja käytännönläheinen paketti asiakashankinnan keskeistä asioista harjoituksineen. Uskon, että koko kurssi antaa syvällistä tietoa ja hyödyttää kaikkia ammattilaisia, jotka haluavat kehittää taitojaan. Suosittelen mielelläni.”

-Markku Silvennoinen, hallintonotaari, tietokirjailija, kouluttaja

“Kurssin vinkkien avulla sain sanoitettua oman osaamiseni kiinnostavalla tavalla vastaamaan sitä, mitä asiantuntijatoimialani työnantajat etsivät. Kattavien harjoitteiden avulla pystyin myös vastaamaan työhaastattelukysymyksiin itsevarmasti. Lopulta nappasin paikan hyvästä asiantuntijaorganissatiosta. Kiitos!”

-Janne

“Completing this course provided me with the tools and confidence needed to market my expertise.”

-Otto Juga

“From an IP-oriented law students point of view, this course has really helped me to focus on relevant IP matters early on!”

-Markus Caravitis

Pääset heti kirjautumaan alustalle ja saat pääsyn kokeilujakson materiaaleihin.

Kurssi järjestetään Teachable-alustalla, joka on yksi maailman suosituimmista ja parhaista alustoista Online-kurssien järjestämiseen. Alustalla on miljoonia käyttäjiä ja se on täysin turvallinen. Mielenrauhasi on turvattu.

Meillä käy kaikki normaalit maksukortit, Credit tai Debit, aivan kuin normaalilla kauppareissulla. Tietosi ovat täysin salattuja, eikä meillä ole niihin pääsyä. Tiedämme vain, että olet suorittanut maksusi.

Usko tai älä, pystyt vähentämään tämän kurssin verotuksessasi! Valtio haluaa, että investoit itseesi ja ammattitaitosi kehittämiseen, joten eikö kannattaisi ottaa neuvosta vaari?

 Yksityinen valmennus tästä aiheesta on hinnoittelultaan on noin puolentoistatuhannen euron luokkaa + arvonlisävero kuukaudessa.

Kokeilujakson jälkeen sinä saat lisää huippumateriaalia käsiisi hintaan 40,00€ + arvonlisävero kuukaudessa. 

Jäikö jotain mielen päälle? Voit lähettää minulle meiliä osoitteeseen petteri@petteriniemi.com. Vastaan muutaman päivän viiveellä.

VASTAAN LOPUKSI VIELÄ USEIN KYSYTTYIHIN KYSYMYKSIIN

K: Olen todella kiireinen, miten saan aikataulutettua opiskeluni?

V: Online-kurssin avulla opiskelet missä ja milloin vain, millä tahansa laitteella. Tämä on loistava vaihtoehto kiireiselle asiantuntijalle. Voit opiskella täysin omilla ehdoillasi, esimerkiksi matkustaessasi tai sohvalla makoillen.

K: Kuinka kauan minulla on pääsy kurssimateriaaleihin

V: Sinulla on elinikäinen pääsy niihin moduuleihin, joihin olet hankkinut pääsyn ajan kuluessa.

K: Toimiiko tämä varmasti minun toimialallani?

V: Jos (ja kun) asiantuntijaurallasi sinun on kommunikoitava kollegoiden, asiakkaiden ja yleisöjen kanssa, on tämä sinulle loistava kurssi toimialastasi riippumatta.

K: Onko tämä parempi kuin Netflix?

V: Rehellisyyden nimissä pitää sanoa, että lyhyellä aikavälillä Netflix vie viihdyttävyydessään voiton, vaikka kovasti yritän tehdä myös opiskelusta mielekästä.

Pitkällä aikavälillä tämä kurssi parantaa asiantuntijaurasi laatua. Kyseessä on valinta, johon vain sinä voit vaikuttaa.

Petteri Niemi Consulting/IPR Leads Oy

petteri@petteriniemi.com

Y-tunnus: 2995282-2

Tietosuojaseloste