fbpx

Sateentekijät

#54 Mitä lakialan yritysten tulee ottaa huomioon nettisivuja täyttäessään?

Lakipalveluja etsivät ihmiset ja yritykset käyttävät internetiä tiedonhaussaan enemmän ja enemmän. On selvää, että trendi on vain kasvava tulevaisuudessa. Yrityksen nettisivut toimivat yrityksen elektronisena käyntikorttina. Kuinka useasti itse vierailet potentiaalisen toimeksisaajayrityksen nettisivuilla ennen ostopäätöksen tekemistä?

Perinteisesti lakialan nettisivut ovat olleet online-versio yrityksen ilmoituksesta, joka aikoinaan laitettiin keltaisille sivuille. Ilmoituksessa ei ole käytännössä mitään muuta kuin yrityksen yhteystiedot ja kehotus ottaa yhteyttä. Monet lakiyritykset ovat kuitenkin nyt huomanneet, että tylsähkö online-ilmoitus ei ole tehokkain tapa kerätä yhteydenottoja ja toimeksiantoja.

Suurin osa verkkosivuston vierailijoista ei halua palkata juristia juuri nyt. Sen sijaan keskivertoverkkosivustokävijä etsii tietoa lakimiehistä ja toimistosta. Tietoa, jonka perusteella hän voi tehdä informoidun päätöksen juridisten palvelujen tarpeestaan.

Kuluttaja-asiakas haluaa tietää, minkälaisia vaihtoehtoja hänellä on testamenttia tai avioehtoa tehdessä ennen kuin hän soittaa lakiyritykseen. Yritysasiakas saattaa haluta tietää, onko lakifirma toiminut menestyksekkäästi samankaltaisten yritysten kanssa samankaltaisissa oikeudellisissa tilanteissa.

Verkkosivuston vierailijasi ovat eri vaiheissa ostopolkuaan. Sen vuoksi sisällön päivittäminen nettisivuillasi on tärkeää. Jos osaat tyydyttää asiakkaidesi tiedonjanon etukäteen, nousee myös yhteydenottojesi määrä.

Lakioptimoidut nettisivut

1. Esiintymisvalmennus vai 2. esiintymiskoulutus?

Esiintymisvalmennus vai esiintymiskoulutus? Jokainen asiantuntija ja asiantuntijayritys on erilainen. Tämä tarkoittaa totta kai sitä, että myös esiintymiseen liittyvät tavoitteet poikkeavat huomattavasti. Jotkut tarvitsevat yleisiä suuntaviivoja,

Read More »

#78 ”Your research is second to none”

#78 ”Your research is second to none”   Miten asiantuntija voi erottua kilpaillussa tilanteessa, oli se sitten esimerkiksi työhaastattelu tai uusasiakastapaaminen? Musiikkijournalisti John Ruskin, taiteilijanimeltään

Read More »

#77 Asiakaskertomus SoulOnes

Asiakaskertomus SoulOnes SoulOnesin Susannelle ja Jarnolle järjestettiin puolen päivän mittainen Workshop liittyen asiakashankintaan asiantuntijayrityksen näkökulmasta. Workshopin painotusalueina oli erityisesti se, että miten myyntiä voidaan edistää

Read More »

Tai… lähetä meille viesti!

Petteri Niemi Consulting/IPR Leads Oy

 

Venlantie 9B

04200 Kerava

+358400462640

petteri@petteriniemi.com

Y-tunnus: 2995282-2

© Petteri Niemi Consulting

HALUATKO 52 ASIAKASHANKINNAN SALAISUUTTA MAKSUTTA MEILIISI?

Kirjoita etunimesi ja meiliosoitteesi allaoleviin kenttiin ja liity asiakashankinnan eliittiin!

esiintymisjännitys